Emekli ve memura ek zam müjdesi! Emekli ve memura ne kadar zam yapılacak? Bakan Bilgin açıkladı

TAKİP ET

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den memur ve memur emeklilerini sevindiren bir müjde geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dar gelirlilerin alım gücünü biraz daha iyileştireceklerine dair açıklaması sonrasında bir açıklama da Bakan Vedat Bilgin'den geldi.

Reklam
Reklam

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den memur ve memur emeklilerini sevindiren bir müjde geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dar gelirlilerin alım gücünü biraz daha iyileştireceklerine dair açıklaması sonrasında bir açıklama da Bakan Vedat Bilgin’den geldi. Memur ve memur emeklilerine enflasyon farkının ödeneceğini aktaran Bilgin, emeklilerin ise gerçekleşen 6 aylık enflasyon oranında zam alacaklarını belirtti. Peki, Emekli ve memura ne kadar zam yapılacak? Memur ve emekli memur zammı ne zaman? İşte konuyla ilgili tüm detaylar…

Enflasyon Farkı Ödenecek

Dün gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından milyonlarca çalışan ve emekliyi yakından ilgilendiren düzenleme Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulmuştu. Konuyla ilgili ayrıntıları aktaran Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, hükümet tarafından çalışanlar ve emeklileri enflasyonun tahribatından koruyacak çalışmalar yapıldığı ifadelerine yer verildi. Bu kapsamda memur ve memur emeklilerine enflasyon farkının ödeneceği, emeklilerin ise gerçekleşen 6 aylık enflasyon oranında zam alacağını bir kez daha hatırlattı.



Haziran Ayına Dikkat Çekti

Hükümet olarak emeklileri ve çalışanları enflasyonun tahribatından koruyacak çalışmalar olduğunu aktaran Bakan Vedat Bilgin, Haziran ayına dikkat çekerek Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte çalışmaya ilişkin yol haritasını belirleyeceklerini söyledi.