Emekli ve memurun ek zammı TBMM'den geçti

TAKİP ET

2022 yılı Ocak ayında milyonlarca emekli ve memurun ek zam oranları TBMM genel kurulunda kabul edilerek yasalaştı. İşte 2022 Ocak ayında milyonlarca emekli ve memurun alacaklar zam oranı..

Reklam
Reklam

TUİK tarafından Aralık ayı enflasyon verisinin de açıklanamasıyla birlikte Milyonlarca emekli ve memurun 2022 Ocak ayında alacakları zamlı maaş oranları da belli oldu. 

Memurlara yüzde 30,5 zam
TUİK tarafından açıklanan enflasyon verilerine ek olarak, memurlar toplu sözleşme anlaşması gereği yüzde 5 ve hükümet tarafından verilecek olan ek yüzde 2,5 zam ile maaşlarına toplamda yüzde 30,5 oranında zam alacaklar.

En düşük emekli maaşı 2.500 TL
Aynı şekilde emekliler ise Ocak ayı maaşlarına yüzde yüzde 25.47 oranında zam alırken, maaşları 2.500 TL'nin altında olan tüm emeklilerin de maaşları yeni yılda 2,500 TL'ye yükseltildi. Yani yeni yıl ile birlikte 2.500 TL'nin altında maaş alan emekli kalmadı.

Dul ve yetim aylığı alanlarda bu uygulamadan yararlanacak
Öte yandan ölen sigortalıdan dolayı dul veya yetim aylığı alanlar, bu uygulamadan hisseleri oranında yararlanacak. Örneğin; yüzde 50 hissesi olan dul eşin ölüm aylığı bin 250 liradan, yüzde 75 hissesi olan dul eşin ölüm aylığı da bin 875 liradan az olamayacak.


 

memur zammi memur maaşları