Emekliler için konut kredisi çekme şartları nelerdir? Konut kredisi için hangi belgeler gereklidir? Emeklilere en uygun konut kredisi veren bankalar hangileridir?

TAKİP ET

Ev almak, birçok kişinin hayalidir. Ülkemizde birçok banka hem emeklilere hem de çalışanlara konut kredisi sağlamaktadır. Emekli olduktan sonra ev almak isteyen pek çok kişi bulunmaktadır. Bankalar emeklilerin daha uygun fiyatla ev sahibi olabilmeleri adına emekli maaşına karşılık verdikleri konut kredisini en uygun düşük faizli olacak şekilde sağlamaktadır. Peki, Emekliler için konut kredisi çekme şartları nelerdir? Konut kredisi için hangi belgeler gereklidir? işte yanıtı...

Reklam
Reklam

Emekli olduktan sonra ev almaya karar veren kişileri için bankalar uygun krediler vermektedir. Bankaların sunduğu konut kredilerinden yararlanmak isteyen kişiler nüfus cüzdanınızla birlikte kredi almak istediğiniz bankaya gidebilirler. Emekli maaşınızı çektiğiniz bankadan konut kredisi almanız işlemlerin daha hızlı sonuçlanmasını sağlar. Peki, Emekliler için konut kredisi çekme şartları nelerdir? Konut kredisi için hangi belgeler gereklidir? Emeklilere en uygun konut kredisi veren bankalar hangileridir? İşte merak edilen tüm soruların yanıtı haberimizde…

 

Emekli Kredisinde Yaş Sınırı Kaçtır?

Bankalar emeklilere veya normal çalışanlara sunmuş olduğu konut kredisinde geri ödemelerin sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi adına belirli prosedürler uygulamaktadır. Emekliler için uygulanan prosedüre göre yaş sınırının getirilmesi ya da yaşlarına göre vade süresinin değiştirilmesi gibi prosedürler uygulanmaktadır. Bankalarda emekliler için genel yaş sınırı 75’dir. 75 yaşındaki emekli konut kredisi çekmek istediğinde uygulanan vade süresi 4 yıl olmaktadır. Bununla birlikte emekli olan biri kredi çekmek istediğinde yerine getirmesi gereken başka şartlarda bulunmaktadır.

 

Emekliler İçin Konut Kredisi Çekme Şartları Nelerdir?

Konut kredisi çekmek isteyen emekliler kredi çekebilmek için hangi şartların arandığını merak ediyor. Konut kredisi çekmek isteyen emeklinin sahip olması gereken şartları; bankanın talep ettiği yaş sınırının altında olmak (bu durum bankalar arasında değişkenlik göstermektedir), eş rızasının alınması, aylık taksitlerin maaşın %70’ini aşmaması, emekli olunmasına rağmen çalışıyorsa resmi geçerliliğin belge ile kanıtlanması.

İstenilen şartlardan herhangi birine sahip olmayan emekliye kredi verilmemektedir.

 

Konut Kredisi İçin Hangi Belgeler Gereklidir?

Konut kredisi için başvuru için hangi belgelerin gerekli olduğu da merak edilen bir diğer konudur. Eğer maaşınızın yattığı bankadan kredi almak isterseniz banka sizden herhangi bir belge istememektedir. Ama başka bir bankadan kredi almak isterseniz sizden belgeler istenmektedir. Hazırlamanız gereken belgeler; ikametgâh belgesi, aylık emekli maaşı dökümü, alınacak evin tapusu, varsa ek gelir belgesi.

Emeklilere En Uygun Konut Kredisi Veren Bankalar Hangileridir?

Bankalar şartlara uygun her emekliye konut kredisi vermektedir. Ülkemizde emeklilere en uygun konut kredisi veren bankalar şu şekildedir; 

Halkbank,

Ziraat Bankası, 

İş Bankası, 

Aktif Bank, 

Akbank, 

TEB, 

ING, 

Garanti Bankası, 

QNB Finansbank, 

Denizbank.

 

Emeklilik Kredisi Faiz Oranları Sabit midir?

Bankalar tarafından sunulan her kredi için uygulanan faiz oranı farklıdır. Ve her bankanın kredilerine uyguladığı faiz oranları da farklılık göstermektedir. Yani aynı kredi iki farklı bankada farklı faiz oranıyla sunulmaktadır. O yüzden kredi çekmek istediğiniz zaman tüm bankaları dolaşmalı ve bankalar arasında uygulanan faiz oranlarını karşılaştırarak size en uygun olanı tercih etmelisiniz. Ve kredi çekmek istediğiniz zaman emekli maaşınızı aldığınız bankayı tercih ederseniz daha avantajlı kredi fırsatlarından yararlanabilirsiniz.

 

Ziraat Bankası Emekliye Konut Kredisi

Ziraat bankasının emeklilere özel olarak sunduğu konut kredisi de bulunmaktadır.  Ziraat Bankası emeklilere en fazla 68 yaş şartı koymaktadır. Eğer kefil bulunursa yaş sınırı 75’e kadar çıkmaktadır.

50 BİN TL’ye kadar maksimum konut kredisi desteği sağlanmaktadır. Banka konut kredisi çekmek isteyen emeklilere 120 ay vade de %1.70 faiz oranı uygulamaktadır.

 

Denizbank Mortgage Emekliye Konut Kredisi

Denizbank emeklilerin ev sahibi olması için mortgage kredileri vermektedir. Mortgage kredisinde 10 yıla kadar vade imkânı bulunmaktadır. Denizbank satın alacağınız evin ekspertiz değerinin %80’ine kadar kredi imkanı sunmaktadır.

Hayat sigortası, konut sigortası ve DASK işlemleriniz banka tarafından yapılması durumunda konut kredisinin faiz oranlarında %0,02 düşüş uygulanmaktadır.

 

Tüm Bankalar İçin Geçerli Kredi Şartları Nelerdir?

Konut kredisine başvurmak istediğiniz zaman tüm bankalarda sizden istenilen şartlar aynıdır. Emekli iken konut kredisine başvurmadan önce sahip olmanız gereken şartları şu şekildedir;

Herhangi bir bankaya borcunuzun olmaması,

Talep ettiğiniz miktarın aylık kesintisi hesaplandığında, emekli maaşınızın %70’ini aşmaması gerekmektedir.

Konut kredisi talebinde bulunacak kişinin yaşının 75’i geçmemiş olması gereklidir. Bu durum bazı bankalarda değişkenlik gösterebilmektedir. (Uygun taksit imkanlarının sağlanması durumunda 78 yaşa kadar konut kredisi alabilirsiniz.)

Emekliler için konut kredisi çekme şartları nelerdir Konut kredisi için hangi belgeler gereklidir Emeklilere en uygun konut kredisi veren bankalar hangileridir