Emekliler müjde! Bayram ikramiyeleri hesaplara yatıyor

TAKİP ET

Kurban Bayramı için artık geri sayım başlarken milyonlarca emekli Vatandaş da yılın ikinci yarısında alacakları ikramiye ödemelerini beklemeye koyulmuştu. Bayram ikramiyesine zam olacak mı sorusu yanıt buldu. Bu yıl bayram ikramiyelerine zam yok yine 1100 TL olarak ödenecek. Ancak emeklilere Müjdeli Haber Az önce verildi Bayram ikramiyeleri hesaplara geçmeye başladı. Peki, kimler bayram ikramiyesi alacak? 65 yaş aylığı alanlar bayram ikramiyesi alacak mı?

Reklam
Reklam

Kurban Bayramı için artık sayılı günler kala milyonlarca emeklinin beklediği bayram ikramiyesi ödemeleri başlıyor. 2018 yılından bu yana dini bayramlar öncesinde Yılda iki kez ödenen Bayram ikramiyelerine Bu yıl zam yapılmamıştı. Ramazan Bayramı öncesinde 1100 TL olarak ödenen Bayram ikramiyeleri Kurban Bayramı öncesinde de aynı şekilde 1100 TL olarak hesaplara yatacak. Bugünden itibaren bayram ikramiyesi hesaplara geçmeye başlarken kimlerin ikramiye ödemesinden faydalanacağı da merak konusu oldu. Peki, kimler bayram ikramiyesi alacak? 65 yaş aylığı alanlara bayram ikramiyesi var mı? Engelli maaşı alanlar Kurban Bayramı ikramiyesi alacak mı?
 

Bayram ikramiyesi ödemeleri bugün başlıyor

Milyonlarca emekli vatandaşın heyecanla beklediği Kurban Bayramı ikramiyesi ödemeleri bugün itibariyle hesaplara yatmaya başlıyor. 8 Temmuz tarihine kadar devam edecek olan ikramiye ödemelerinde tutar 1100 TL olarak belirlendi. Kurban bayramında Bayram ikramiyesine zam olur mu sorusunun yanıtı emekli vatandaşlar tarafından çok araştırılmıştı ancak herhangi bir zam duyurusu yapılmadı. Yani Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi Kurban bayramında da 1100 TL emekli ikramiyesi hesaplara geçecek.


 

Hangi emekli hangi tarihte alacak?

Emeklinin Kurban Bayramı ikramiyesi ile ilgili olarak daha önce yapılan açıklamada SSK emeklilerinin ödemelerini 5-6 Temmuz tarihlerinde, BAĞ-KUR emeklilerinin ikramiye ödemelerini 7 Temmuz'da ve Emekli Sandığı kapsamında emekli olan vatandaşların ise 2-5 Temmuz tarihlerinde alacağı açıklanmıştı.
 

Kimler bayram ikramiyesi alacak?

Kurban Bayramı ikramiyeleri Bugünden itibaren hesaplara geçmeye başlarken kimler bayram ikramiyesi alacak sorusunun yanıtı da Milyonlarca kişi tarafından merak ediliyordu. Özellikle evde bakım maaşı alanlara bayram ikramiyesi var mı, engelli maaşı alanlar bayram ikramiyesi alacak mı, 65 yaş aylığı alanlara Kurban Bayramı ikramiyesi verilecek mi gibi soruların yanıtı merak ediliyordu. Bu konuda da detaylar açıklandı. Kurban Bayramı ikramiyesi sadece SSK, BAĞ-KUR ve Emekli sandığı emeklileri ile dul ve yetim aylığı alanlara verilecek.