Emeklilere ek ödeme müjdesi! 1000 TL fark yarından itibaren hesaplara yatmaya başlayacak!

TAKİP ET

TBMM Genel Kurulu emekli ve memur maaşları hakkında kararını açıkladı. Emekli maaşlarına 2,5 oranında ek ödeme yapılacağı konusunda anlaşan Genel Kurul emekli ve memurları sevindirdi. Emekli maaşlarında oluşan 1000 TL fark yarından itibaren hesaplara yatmaya başlayacaktır.

Reklam
Reklam

TBMM Genel Kurulu emekli ve memur maaşları hakkında kararını açıkladı. Emekli maaşlarına 2,5 oranında ek ödeme yapılacağı konusunda anlaşan Genel Kurul emekli ve memurları sevindirdi. En düşük memur maaşı 2 bin 500 TL olurken yapılacak olan 2,5 oranında ki ödemelerin ne zaman hesaplara yatacağı merak konusu oldu. Genel Kurul’dan yapılan açıklamaya göre 2022 yılının Ocak ayı içinde ödemelerin yapılacağını duyurdu. 

Emeklilere yapılan en zam farkı ne zaman hesaplara yatacak?
Emekli sandığı kapsamında yetim ve dul maaşı alan dul ve malul olan kişilerin aylıkları Ocak ayından itibaren zamlı bir şekilde hesaplarına yatırılacaktır. Toplam 2 milyon 286 bin 565 kişi ek ödemelerini banka ve PTT şubelerinden 27 Ocak tarihi itibariyle alabilirler. Aylıklarını 3 ayda bir alan kişiler, Aralık ve Ocak ayında alan kişiler ise Ocak ayından itibaren ek ödemelerini almaya başlayacak. İki aylık tutarını 3.grupta alan ise Ocak, Şubat ve Mart aylarında ek ödemelerini alabilecekler. BAĞ-KUR’lu olanlar ise ek ödemelerini aylık aldıkları gün alacaklardır. 
Vazife malullüğü ve harp aylığı alan vatandaşlar aylıklarını ilk üç ay içinde ek ödemeli olarak alacaklardır. Toplamda 59 bin 258 kişiye yapılan ödemeler 308 milyon 742 bin TL olarak ödenmektedir. Vazife malulleri ve harp malulleri ödemelerini PTT şubelerinden 27 Ocak tarihinden itibaren alabilirler. 

emeklilere ek ödeme emekli maaşı ek ödeme