Emeklilere müjde: 3 ay maaş avansı kapıda!

TAKİP ET

Ekonomik sıkıntılar yaşadıklarını her fırsatta dile getiren emeklileri sevindirecek haber geldi. Ekim ayında emeklilere avans, promosyon ve ek ödeme olacak şekilde toplam 7000 TL'lik 3 ayrı ödeme yapılacak. İşte detaylar...

Reklam
Reklam

SGK-SSK ile Bağ-Kur emeklilerini  sevindiren haber geldi. Emekliler Ekim ayında alacakları 3 ödeme ile biraz da olsa rahat nefes alabilecekler. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada üç maaş avansını birden alacak olan emeklilerin toplam 7000 TL'lik ödeme alacakları belirtildi.

Emeklilere 3 maaş avans
Emekli olmak için dilekçelerini veren fakat maaşları kısa sürede çıkmayan kişilere SGK tarafınca avans kullanma fırsatı verilmişti. Emekli adayları aylıkların üç katına kadar 0 faiz ile avans alma imkanı bulurken, geri ödemeleri de aylıklarında kesilerek yapılıyordu. Artık bütün emekliler için üç maaş nakit avans gündemde. Emekli vatandaşların hepsi bu fırsattan yararlanabilecekler. Talep kabul edildiği taktirde nakit ihtiyacı olan kişiler başvurularını yaparak minimum 4500 TL faizsiz nakit avans kullanabilecek. Paranın geri ödemesiyse maaşlarından kesilerek yapılacak. Emeklilerin kullanabilecekleri nakit avansın miktarı maaşlarına göre değişiklik gösterecek.
Banka promosyonuna devam
Aynı zamanda emeklilere banka promosyonu Ekim ayında da devam edecek. Başvuruda bulunan ve bankasını seçmiş olan emekliler maaşları doğrultusunda promosyon ödemesi almaya da hak kazanıyorlar. Bankalar tarafından emeklilere verilen promosyonlar 500 TL - 1750 TL arasında farklılık gösteriyor. Emekliler promosyon alabilmek için seçmiş oldukları bankaya maaşlarını taşıyarak üç sene boyunca o bankada kalmak zorundalar. 
Ek ödeme yapılacak
Emeklilerin aylıklarının asgari ücretin altında olmasından dolayı Türkiye Emekliler Derneği hükümete bu konuda bir takım taleplerde bulundu. Talep kabul edilirse emekli maaşlarına minimum bin TL zam yapılacak. Yani emeklilerin maaşları ek ödemeyle artış göstermiş olacak.

emekli avans ödemeleri 2022 emekli ödemeleri