Emeklilere müjde! Bayram ikramiyelerinde yüzde 100 artışa gidiliyor!

TAKİP ET

2022 yılı için emekliler verilen bayram ikramiyelerinin artışı için düğmeye basan hükümet Ramazan ve Kurban Bayramı'nda toplam da 4 bin lira turarunda ikramiye vermeyi planlıyor.

Reklam
Reklam

Ramazan ve Kurban Bayramlarında emeklilere verilen bayram ikramiyelerinde yüzde 100 oranında artışa gidildiği öğrenildi. Hükümetin başlattığı çalışmalar kapsamında emeklilere bu yıl içinde toplamda 4 bin lira ikramiye verileceği öngörülüyor.



Asgari ücret iyileştirmeleri ve emekli maaşlarına yapılan zamlar sonrası gözler bayram ikramiyelerine çevrilmişti. Milyonlarca emekli maaşlarında olduğu gibi bayramlarda aldıkları ikramiyelerde de önemli bir artış talep ederken bununla ilgili başlatılan çalışmalarda enflasyon rakamları doğrultusunda programlar ele alındı.



BAYRAM İKRAMİYELERİNE YÜZDE YÜZ ZAM

Geçtiğimiz yıl bir emeklinin aldığı bin 100 liralık ikramiyenin 2022 yılında yüzde 100 zam uygulanarak verileceği kulislerde konuşulurken emeklilere Ramazan Bayramı'nda 2 bin lira, Kurban Bayramı'nda da 2 bin lira olmak üzere toplamda 4 bin lira gibi bir ödeme yapılmasının beklenildiği öngörülüyor. Söz konusu çalışmaların sonuçlarını ve son kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyuracak.
 

emeklilere bayram ikramiyesi bayram ikramiyesi ne kadar bayram ikramiyesine zam ramazan bayramı ikramiyesi