Emeklilere müjde! Emekli maaşlarına zam yapıldı. İşte emekli maaşlarının son hali...

TAKİP ET

Emeklilerin sevincinin bitmesine beklemeden bankalardan emeklilerin sevincini iki katına çıkartacak bir haber daha geldi. Yeni dönem itibariyle emeklilerin nakit sıkışıklığına yardımcı olmak için emekli maaşlarına 0'un üzerinde zam yapıldı. Peki, emekli maaşları ne kadar oldu? İşte detaylar...

Reklam
Reklam

Geçtiğimiz yılın son haftalarından itibaren döviz kurlarında ve altın piyasasında yaşanan ani yükselişler, alınan tüm hizmetlerin fiyatlarına yüksek oranlarda zam yapılmasına sebep olmuştu. Vatandaşların birçoğu bu zamlardan direkt olarak etkilenmiş olsa da tek maaş ile geçinmek zorunda kalan emekliler, alım güçlerinin düştüğünü derinden hissetti. 

Emeklilerin sevincinin bitmesine beklemeden bankalardan emeklilerin sevincini iki katına çıkartacak bir haber daha geldi. Yeni dönem itibariyle emeklilerin nakit sıkışıklığına yardımcı olmak için emekli maaşlarına %30’un üzerinde zam yapıldı. Hem kamu bankaları hem de özel bankalar, 2022 yılı itibariyle geliştirmiş oldukları emekli maaşı promosyon ödemesi kampanyalarını ilan ederek, emeklilere ek ödeme yapacaklarını açıkladılar. Peki hangi banka, ne kadar promosyon ödemesi yapıyor?

Kamu bankası promosyonları
Kamu bankası olarak hizmet veren Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank yeni dönem itibariyle emekli maaşı hesaplarını kendi bünyelerine taşıyarak, 3 yıl süre boyunca ilgili bankadan maaş alacağını taahhüt eden emekliler için promosyon ödemesi kampanyalarını duyurdular. 
3 kamu bankası da aynı oranlarda promosyon ödemesi yapmaya karar vererek, alınan emekli maaşına göre ödenecek olan promosyon miktarını şu şekilde belirledi: 

1.500 TL’nin altında emekli maaşı alanlar: 500 TL 

1.500-2.499 TL arasında emekli maaşı alanlar: 625 TL 

2.500 TL ve üzeri tutarlarda emekli maaşı alanlar: 750 TL 
ING Bank’tan promosyon ödemesi  
Özel banka olarak hizmet veren ING Bank, yapacağı promosyon ödemelerini şu şekilde belirledi: 

1.500 TL’nin altında emekli maaşı alanlar: 1.675 TL 

1.500-2.499 TL arasında emekli maaşı alanlar: 2.100 TL 

2.500 TL ve üzeri tutarlarda emekli maaşı alanlar: 2.500 TL Yukarıda ki tutarlara ek olarak, bankaya yakınını getiren herkese 1.250 tutarında ek ödeme yapacağını belirten ING Bank, bu açıklamasıyla en yüksek promosyon ödemesi tutarını 3 bin 750 TL’ye çıkardı. 

Şekerbank’tan promosyon ödemesi
ING Bank gibi Şekerbank’ta promosyon ödemelerini yüksek tuttu. Banka, ödeme miktarlarını şu şekilde ilan etti: 

1.500 TL’nin altında emekli maaşı alanlar: 1.200 TL 

1.500-2.499 TL arasında emekli maaşı alanlar: 1.950 TL 

2.500 TL ve üzeri tutarlarda emekli maaşı alanlar: 2.700 TL 

emekli emekli maaşı zamları emekli maaşı zam emekli maaşı emekli promosyonları emeklilere müjde emeklilere zam emeklilere promosyon ziraat bankası vakıfbank halkbank ıngbank şekerbank