Emeklilere müjde! Emekliye faizsiz kredi veren bankalar

TAKİP ET

Koronavirüs salgını sonrası yaşanan ekonomik sıkıntılar birçok kişiyi etkiledi. Emekli geçim sıkıntısı geçirenler için bankalar vatandaşlara fırsat sunmaktadır. Emekliye faizsiz kredi veren bankalar kendilerini açıkladı. Emekli maaşını belirlenen bankalardan alan kişiler faizsiz kredi almaktadır. Faizsiz kredi veren bankalar hangileri? Emekliye faizsiz kredi veren bankalar nelerdir? İşte detaylar...

Reklam
Reklam

Emekliye faiz kredi veren bankalar; Ziraat Bankası, Fibabanka, Denizbank, Vakıfbank, Şekerbank, PTT, Aktifbank ve Halkbankasıdır. Türkiye'nin en önemli devlet bankaları emekliye düşünmeye devam ediyor. Her bankanın kendine göre belirlediği şartları vardır. Emekliye faizsiz kredi veren banka detayları...

Fibabanka

 Fibabanka, emeklilere ve diğer vatandaşlara için 3000 tl limiti olan bir kredi imkânı sunmaktadır. 3000 tl faizsiz krediden yararlanmak isteyen emekliler belli miktarda ki işlem ücreti ile sigorta bedelini ödemeleri gerekmektedir. Kredi 12 ay ile 18 ay geri ödeme vadelidir. 

Denizbank

Denizbank’ tan verdiğiniz otomatik ödeme talimatlarını 12 ay boyunca devamlı olarak ödemek gerekiyor. Kredinin taksitleri bitene kadar otomatik ödeme talimatlarını devam ettirmelisiniz. 

Eğer önceden verilmiş otomatik ödeme talimatınız bulunuyorsa tekrar ödeme talimatı vermenize gerek yok.

Faizsiz kredi imkânından bir kişi 1 defaya mahsus kullanabilir. 

Vakıfbank

Vakıfbank emekliye faizsiz kredi noktasında maksimum 20 bin tl kredi imkânı sunmaktadır. Kredinin vadesi 60 aydır. Bu kredi imkânından yararlanmak isteyen emekliler için 80 yaş sınırı bulunmaktadır. 80 yaşın üzerinden emekliler kredi kullanamamaktadırlar. 

Şekerbank 

 Şekerbank’ ın sunmuş olduğu krediye başvurmak için kurumdan maaşınızı almanız halinde sadece T.C. kimlik yeterli olmaktadır. Başvuru için herhangi bir evraka gerek yoktur. Kredinizin onaylanması halinde şubeye giderek kredinizi alabilirsiniz. 

PTT

Emekli maaşını PTT şubelerinden veya PTTmatik üzerinden almanız halinde PTT’ nin anlaşmalı olduğu herhangi bir bankadan kredi talebinde bulunabilir. Bunun sebebi ise ipotek veya kefil talep edilmemesidir. 

Aktifbank

40 bin tl kredi vermektedir. Kredi başvurusu şubeler üzerinden yapılmaktadır. Banka şubesine giderek formu doldurmanız halinde kredi için teminat ya da bir kefil istenmemektedir. 

Halkbank

Kredi limiti maksimum 50 bin tl’ dir. 60 ay vade ödemelidir. Kredi başvurusunu internet bankacılığını kullanarak yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra kredi çekecek emekli kişinin T.C. kimlik numarası, gelir miktarı ve talep edilen kredi miktarını bankanın sms numarasına göndererek ya da şubeye giderek kredi talebinde bulunabilirsiniz. 

emekliye faizsiz kredi veren bankalar faizsiz kredi faizsiz kredi veren bankalar