Emeklilere müjde! Ramazan ve Kurban Bayramında emeklilere iki maaş ikramiye ödenecek

TAKİP ET

Emeklilere müjde verildi. Mayıs ayında Ramazan Bayramı ve Temmuz ayında Kurban Bayramlarında emeklilere iki maaş ikramiye ödenecek. Bu haber üzerine birçok emekli zam olup olmayacağını araştırmaya başladı. Konuyla ilgili detaylı bilgi almak isteyen kişiler internette araştırma yapmaya başladı. Peki, Emekli ikramiyelerinde zam olacak mı? İşte yanıtı…

Reklam
Reklam

Emeklilere müjde verildi. Mayıs ayındaki Ramazan Bayramı ve Temmuz ayındaki Kurban Bayramı'nda emeklilere iki maaş ikramiye verilecek. Verilen güzel haber ile emeklilerin yüzü gülerken ne kadar verileceği konusu da merak edilmeye başladı. Emekliler bu açıklamadan sonra ikramiyelere zam olup olmayacağını araştırıyor. CHP, ikramiyelerin 4253 liraya çıkarılmasını istedi. İş güvenliği uzmanı Ali Tezel ise bu sene emeklilere verilecek olan zammın miktarını deklare etti ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)ile alakalı fazlaca önemli bir izahat yaptı. Peki, Emekli ikramiyelerinde zam olacak mı? İşte merak edilen tüm soruların yanıtı haberimizde…

 

Emekli İkramiyelerinde Artış Oacak Mı?

Ramazan ve Kurban Bayramı'nda bin 100 lira olarak verilen emekli ikramiyelerinde bu sene için artış beklentisi oluştu. Sosyal güvenlik uzmanı Ali Tezel, her iki bayramda emeklilere ne kadar ikramiye verileceğini açıkladı. CHP bunun için öneri vermiş ve bayramlarda verilecek olan emekli ikramiyesinin 4253 liraya çıkarılmasını istemişti. Nisan ayında başlayacak olan Ramazan ayı oruçları döneminde ve temmuzdaki Kurban Bayramları'nda emeklilere verilen ikramiyenin bu yıl artması planlanıyor. Cumhuriyet Tv'ye konuşan Ali Tezel, bu yıl verilecek ikramiye ile alakalı mühim bir sayı verdi.

Tezel, "Bu sene hükümet bir karar aldı. 2500 TL'den az emekli maaşı olanın maaşını 2500 TL yapmış oldu. CHP bunu bir emekli maaşı olarak söylüyordu. Bu sene ikramiyenin 2500 TL olacağını tahmin ediyorum" dedi. Tezel, Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile de bir izahat yaptı. 

EYT'lilerin durumları ile alakalı konuşan Tezel, 'kasada para olmadığını' ve bu yüzden EYT konusunda bir adım atılmasını beklemediğini belirtti. Tezel, açıklamasında "Yaklaşık 6-7 milyon EYT mağduru var. Bunlara 2022 yılı nihayetinde bir çalışma yapılacak dendi. Bunları oyalıyorlar. Çünkü kasada para yok" ifadelerini kullandı. 

Emekli ikramiyelerinde zam olacak mı emekli ikramiyesi emekli ikramiyesi zam