Emeklilere zam müjdesi! Bayram ikramiyeleri artıyor, emekli ikramiyeleri...

TAKİP ET

Sosyal Güvenlik Uzmanı Mert Nayır'dan emekliler için önemli değerlendirmelerde bulundu. Nayır, bugünkü yazısında emeklilerin bayram ikramiyelerinde artış yapılacağına dair görüşmeler yapıldığını ifade etti. Peki, emekli ikramiyeleri ne kadar olacak? Ödemeler ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Reklam
Reklam

Sosyal Güvenlik Uzmanı Mert Nayır’dan emekliler için önemli değerlendirmelerde bulundu. Nayır, bugünkü yazısında emeklilerin bayram ikramiyelerinde artış yapılacağına dair görüşmeler yapıldığını ifade etti. Daha önce 1000 TL olan emekli bayram ikramiyesi, yapılan zamlar sonrasında 1.100 TL olmuştu. Yapılan yeni görüşmelerle birlikte bu sene bayram ikramiyelerinin 1.100 TL’den 2 bin TL'ye çıkacağı söyleniyor. 

Buna göre Ramazan ve Kurban Bayramı’nda emeklilere 2 bin TL bayram ikramiyesi ödenecek. 

Görüşmelere ilgili Mert Nayır yazısında şu ifadeler yer verdi: 

“Milyonlarca emeklimizi bayram arifesinde az da olsa rahatlatan ikramiye ödemelerinde neredeyse %100 zam yapılacağı, her iki bayramda yapılacak ödemenin toplam 4.000 TL olması yönünde görüşülüyor. 

Bu bilgiye göre Ramazan Bayram’ında 2.000 TL, Kurban Bayramı’nda ise 2.000 TL emekli vatandaşlarımıza bayram ikramiyesi ödenecek. 

Kararın resmileşmesi sonrasında 2022 yılının ilk bayramı olacak olan Ramazan Bayramı öncesinde emekli vatandaşlarımıza herhangi bir başvuru yapmadan emekli maaşı aldıkları banka hesaplarına 2.000 TL emekli ikramiyesi yatırılacak. 

Ramazan Bayramı Mayıs başı. Milyonlarca emekli bayram ikramiyesinde yapılacak güncellemeyi bekliyor. 

Son söz Cumhurbaşkanında.” 

İkramiyeyi kimler alabilir? 

Kimlerin bayram ikramiyesi alacağı da şöyle paylaşıldı: 

SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri, 

Şehit yakınları ve gaziler, 

Ölüm aylığı alanlar, 

Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar, 

Geçici köy korucuları, 

Şeref aylığı alanlar, 

Şampiyon sporcular, 

Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri, 

Terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ve hayatını kaybedenlerin hak sahipleri bayram ikramiyesinden faydalanabilecekler. 

Ödemeler ne zaman olacak? 

Bu kapsamda, görüşmeler sonuçlanıp emeklilere 2 bin TL verilmesine karar verilirse ilk olarak Ramazan Bayramı’nda emeklilere 2 bin TL ödeme yapılacak. Yani yapılacak olan ilk ödeme bugünden itibaren 65 gün sonra yapılacak.  

Eğer emeklilere 2 bin TL verilmesi kararlaştırılırsa 2 Mayıs’ta başlayacak olan Ramazan Bayramı’ndan 3 gün önce paraların hesaplara yatırılması beklenmektedir. 

emekli emekli ikramiyesi emekli bayram ikramiyesi bayram ikramiyesi emekli ikramiyesi ne kadar emekli ikramiyesi ne kadar oldu emekli ikramiyesi ne zaman ödenecek bayram ikramiyelerine zam emeklilere müjde