Emeklilikte Yaşa Takılanlar hakkında gelişme geldi! 950 bin vatandaşa emekli olma şansı! Emekli olma şartları nelerdir?

TAKİP ET

Son dakika haberlerinde yer alan EYT'de yeni çalışmalar gündeme geldi. İlk aşamada 900 - 950 bin vatandaşın emekli olması beklenmektedir. 2022 yılına giriş yapılmasıyla EYT çalışmaların hız kazanacağı düşünülmektedir. EYT'de beklenen sinyal geldi. Çalışma Bakanlığı'nın EYT çalışması hakkında detaylar... EYT emekli olma şartları nelerdir?

Reklam
Reklam

Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili son dakika açıklamaları yapılmaktadır. Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın emeklilik şartları nelerdir sorusu sıkça sorulmaya başladı. EYT çalışmaları bu sene işleme geçirilmesi beklenmektedir. 950 binden çok vatandaşın emekli olması beklenirken EYT hakkında detaylar haberimizde yer almaktadır.   

EYT görüşmeleri ne zaman başlayacak? 

2022 yılına girilmesiyle EYT çalışmaları senenin ortası ve sonunda gündeme gelmesi beklenmektedir. 

AK PARTİ'den EYT açıklaması geldi mi? 

EYT 2022 senesinde kesinlikle ele alınacaktır. EYT'den evvel ele alınacağı belirtiler çalışmaların başında 3600 ek gösterge düzenlenmesi gösterildi. Ek gösterge düzenlemesi amacıyla Mart ayının sonu işaret edilirken Ek Göstergenin sonrasında ise EYT 2022 çalışmaları başlayacak. 

EYT'liler nasıl emekli olur? 

EYT'lilerin emekli olunabilmesi için en az 5000 günlük prime sahip olunmalıdır. Bunun yanı sıra EYT Yasası ile Emeklilik hakkı amasıyla gününün en az 7000 gün olması tarafındadır. 

Emekli olunması gereken durumlarda prim koşulu ortaya çıkmaktadır. 5000 gün yerine 7000 gün olarak belirlenirse yaş koşulu olmadan direkt olarak erken emeklilik sağlayabileceği söylenmektedir. 

Emeklilik şartı 

Emeklilikte yaşa takılanların sayısı 5 milyon vatandaşa dayanmıştır. Fakat homojen ve değişik kurumlardan sigortalıların bulunduğu bir yapısı olması bundan dolayı çok sayıda insan ilgilendirir. 

Kaç vatandaş emekli olabileceği ve kaç TL maaş alacağı hesaplanarak hususun mali ebatı da meydana çıkartılacaktır. 

EYT şartları nelerdir Emekli olma şartları EYT çalışmaları