Emeklilikte Yaşa Takılanlar son durum! EYT yasası çıkacak mı? EYT kimleri kapsıyor, şartları neler?

TAKİP ET

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)ile ilgili araştırmalar hız kesmeden devam ediyor. Hemen hemen her gün araştırılan bu konuyla ilgili son gelişmeler vatandaşların yakın takibinde. EYT hakkında yeni gelişmeler olup olmadığını öğrenmek isteyen vatandaşlar her gün bu konu hakkında bilgiler araştırıyor. Emekli olabilmek için yaş şartını bekleyenler ve onların yakınları konuyla ilgili tüm haberleri yakından takip ediyor.

Reklam
Reklam

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)ile ilgili araştırmalar hız kesmeden devam ediyor. Hemen hemen her gün araştırılan bu konuyla ilgili son gelişmeler vatandaşların yakın takibinde. EYT hakkında yeni gelişmeler olup olmadığını öğrenmek isteyen vatandaşlar her gün bu konu hakkında bilgiler araştırıyor. Emekli olabilmek için yaş şartını bekleyenler ve onların yakınları konuyla ilgili tüm haberleri yakından takip ediyor. EYT hakkında yeni bir gelişme olup olmadığı, EYT yasasının ne zaman çıkacağını merak edenler her gün bu konu hakkında detaylı araştırmalar yapıyor. 2022 yılında en merak edilen ve sabırsızlıkla beklenen konulardan biri EYT. Peki, EYT son durum ne? AYT çıkacak mı? EYT kimleri kapsıyor, şartları neler? EYT hakkında yeni gelişme var mı? İşte detaylar…

EYT Son Durum

2022 yılında en çok merak edilen ve hakkında detaylı araştırma yapılan konu EYT konusu. Emeklilikte yaşa takılan binlerce vatandaş EYT yasasıyla ilgili herhangi yeni bir gelişme olup olmadığını araştırıyor. Konuyla ilgili son durum yakından takip edilirken son olarak AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, katıldığı bir canlı yayında EYT konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusunda açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, ‘Orada da çalışma yapılıyor. Bu zaman meselesidir. Vatandaşın gündeminde olan, çarşıda pazarda insanların söylemiş olduğu herhangi bir konu yoktur ki hükümetin gündeminde olmasın. Çalışma Bakanlığı bu konuda çalışmalarını sürdürür öncelikler ortaya çıktığı zaman kamuoyu ile paylaşır’ dedi.

EYT’de 5 Formül Gündemde

EYT yasasıyla ilgili gelişmeler, ne zaman çıkacağı ve kimleri kapsayacağı gibi merak edilen sorulara yanıt aranırken 5 formülün gündemde olduğu belirtiliyor. Bu formüllerden ilki kısmi emeklilik. Bu kapsamda 9 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olanlar 10 yıl prim ödeyerek emekli olabilecek. Bu formül kapsamında 3600 günü tamamlayanlar kadınsa 50, erkekse 55 yaşını doldurmak şartıyla emekli olabilecek. Masadaki diğer formüller ise şöyle; sigorta süresi formülü, kesintili emeklilik yolu, geçici kesintili alternatif ve prim tamamlama modeli.

EYT Kimleri Kapsıyor?

8 Eylül 1999 yılında yürürlüğe konan 4447 sayılı yasa ile emekli olmak için aranan sigortalılık süresi ve prim ödeme şartlarının yanına kadın için 58, erkek için 60 olarak yaş şartı getirildi. 8 Eylül 1999 yılından önce sigortalı olanların yeni şartlara entegrasyonu da sigortalılık süresine göre kademeli olarak sağlandı. Bu kapsamda emekli olabilmek için sigortalılık süresi, prim ödeme ve yaş şartının birlikte sağlanması aranmaya başlandı.