Emeklilikte Yaşa Takılanlarda son durum ne? EYT çıkacak mı, ne zaman çıkacak?

TAKİP ET

Emeklilikte yaşa takılanların merakla beklediği haber gündeme damgasını vurdu. EYT konusu son haftalarda kamuoyunda yer almaktadır. Bu konuda beklentide ve güzel haber bekleyen vatandaşlar arayışlara başladı. Prim gün sayısını doldurmalarına karşın yaş şartı nedeniyle emekli aylığı alamayan pek çok vatandaş, konuya dair gelişmeleri yakından takip ediyor. Peki, EYT ne zaman çıkacak? Emeklilikte Yaşa Takılanlarda son durum ne?

Reklam
Reklam

Emeklilikte yaşa takılanlara çözüm odaklı konuşmalar devam ederken konu üzerine toplantılar başladı. Emekli olmak için kanunen gereken prim sayısı dolduğu halde emekli olamayan yaşı tutmayanlar için son gelişmelere haberimizde yer verdik. Emeklilikte yaşara takılanlar hakkında son durum şöyledir...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son günlerde kamuoyuna yansıyan haberlere ilişkin bir düzeltme ihtiyacının oluştuğu belirtilerek "Son günlerde kamuoyuna yansıyan haberlere ilişkin bir düzeltme ihtiyacı oluşmuştur. Bakanlığımızın önündeki çalışma takviminde 3600 ek gösterge konusunda kapsam ve maliyet çalışması ile asgari ücret tespiti bulunmakta ve bu iki konuya ilişkin çalışmalar devam etmektedir. Bakanlığımızın öncelikli gündeminde EYT ile ilgili bir çalışma bulunmamaktadır" ifadelerine yer verildi.

Toplu ödeme yapılırsa emekli olunur mu? 

Birçok kişinin merak ettiği konulardan olan toplu ödeme ile emekli olunuyor mu sorusu hakkında detaylara yer verdik. Yaşı tuttuğu halde prim günü yetmeyenler toplu ödeme yaparak emekli olabiliyor mu? 

Heyecanla beklenen EYT üzerine herhangi bir gelişme söz konusu değildir.  EYT’lilere imkan çıksa bile yararlanamazsınız. Geriye dönük primleri topluca ödeyerek, emekli olma imkanı bulunmuyor.

EYT son dakika Emeklilikte yaşa takılanlar toplu ödeme ile emekl olma