Emeklilikte yeni yaş sınırı belli oldu! 1800 gün primi dolanlar dikkat!

TAKİP ET

Emeklilikte yaşı bekleyenlere sevindirici haber geldi. SGK'ya getirilen yazı sayesinde maaş bağlanması yapılacak. 10 yıl sigortasını tamamlayan emekli olabiliyor. 1.800 gün primi dolan herkese emeklilik hakkı tanındı. Normal süreden daha önce nasıl erken emekli olunabilir sorusuna ise cevap aranmaktadır. 1.800 gün primi dolanlar nasıl iptal edilir? Emeklilik yaşı kaç?

Reklam
Reklam

Kişilerin emekli olabilmesi için öncelikle sigortalı çalışmış olmak gerekmektedir. Belli yaşa ulaşım prim sayısı da doldurulmaktadır. SSK'lı çalışanların emekli olabilmesi için belirli şartların yerine getirilmesi gereklidir. SGK gidilere emeklilik işlemleri tamamlandıktan sonra kişiler yaşı beklemeden emekli olabilir. Emeklilik için yaş sınırı kaçtır? İşte detaylar...

Gün geçtikçe çalışanların sayısı artmasıyla kişiler ne zaman emekli olacağını ve ne kadar maaş alacağını araştırmaya başladı. Çalışanlar alacağı maaşı ve emekli olacağı yaşı da belirli zamanlarda SGK'nın resmi internet sitesinden hesaplıyor. Ancak emeklilik yaşını geri çekmek mümkün olabiliyor. Bazı durumlarda olmak için 10 yıl sigorta ve 1800 gün prim yeterli oluyor. Sosyal güvenlik mevzuatımız çalışma gücünü belli oranda kaybeden sigortalılara erken emeklilik hakkı tanıyor.

Emeklilik için 10 yıl sigorta

Milyonlarca çalışanların emekli olabilmesi için 10 yıl sigorta ve 1800 gün prim gereklidir. İşçiler gibi esnaflarda çalışırken bir rahatsızlık yaşarsa erken emekli olabilir. Sağlık raporu alınmasıyla yaş sınırı beklenmez. Sosyal güvenlik mevzuatımız çalışma gücünü belli oranda kaybeden sigortalılara erken emeklilik hakkı tanıyor. 

Yaş şartı yok

Bağ-Kur'luların malulen emeklilikleri için yaş şartı aranmıyor. Ancak en az 10 yıllık sigortalılık süresi ve toplam olarak 1800 gün prim ödemiş olmaları şart.Başka birinin sürekli bakımına muhtaç derecede malul olanlar için ise sigortalılık süresine bakılmıyor ve 1800 gün prim yeterli olmaktadır.

Devir yapmalı

Bağ-Kur'lunun malullük aylığı için işyerini kapattıktan veya devrettikten sonra kendisinin veya varsa vekilinin gelir, aylık, ödenek talep belgesi ile SGK'ya başvurması şart. 

emekli olma şartı nasıl emekli olunur emekli olma yaşı