Emeklinin beklediği bayram ikramiyesi tutarı nihayet netleşti

TAKİP ET

Kurban Bayramı için geri sayım başlarken milyonlarca emekli bayram ikramiyesi alacağı günü iple çekiyor. Kurban Bayramı ikramiyesi ne kadar olacak sorusunun yanıtı da emekliler tarafından en çok araştırılan başlıklar arasında yer alıyor. Peki, 2022 emekli Kurban Bayramı ikramiyesi ne kadar olacak? Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman yatacak 2022?

Reklam
Reklam

Kurban Bayramı için artık geri sayım başlarken milyonlarca emekli vatandaşlar Kurban bayramında ödenecek olan bayram ikramiyesi tutarını merak ediyor. Emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramı'nda birer defa olmak üzere yılda toplam 2 kez bayram ikramiyesi ödemesi yapılıyor. Milyonlarca emeklinin faydalandığı bayram ikramiyesi tutarı her yıl olduğu gibi bu yıl da bayram öncesinde en sıcak başlıklardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Peki, emekli Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman yatacak? 2022 Kurban Bayramı ikramiyesi kaç TL olacak?
 

2022 Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar?

Kurban Bayramı adım adım yaklaşırken milyonlarca emeklinin gözü kulağı hükümetten yapılacak olan Kurban Bayramı emekli ikramiyesi tutarı açıklamasında. Kurban Bayramı ikramiyesi için henüz rakamlar belli olmadı. Ancak Ramazan Bayramı'nda emekli ikramiyelerine zam yapılmamış ve 1100 TL olarak hesaplara yatmıştı. Kurban Bayramı öncesinde de emekliler için benzer rakamlar telaffuz ediliyor. Yani Ramazan Bayramı ikramiyeleri ne zaman yapılmadığı için Kurban Bayramı ikramiyelerinin de zamsız olarak hesaplara yatacağı iddia ediliyor. Şu an için Kurban Bayramı ikramiyesi olarak telaffuz edilen rakam 1100 TL. Kurban bayramında 1100 TL ödeme yapılması halinde bu yıl için toplam 2.200 TL bayram ikramiyesi ödenmiş olacak.
 

Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman ödenecek 2022?

Emekli Kurban Bayramı ikramiyesi ile ilgili merak edilen diğer bir sorunun cevabı ise 2022 Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman ödenecek sorusu oldu. Kurban Bayramı bu yıl 9 Temmuz Cumartesi gününe denk geliyor. Bayramdan en az 1 hafta önce Kurban Bayram ikramiyelerinin emeklilerini hesabına yatacağı tahmin ediliyor. Yani Temmuz ayının ilk haftasında Bayram ikramiyeleri ödenecek.