Emekliye bayram ikramiyesi 2 bin TL olacak mı?

TAKİP ET

Her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı'nda emeklilere verilen ikramiyenin 2 bin TL olup olmayacağı merak konusu oldu. Her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı'nda verilen ikramiyenin bu yıl artması beklenmektedir. Peki, emekliye bayram ikramiyesi 2 bin TL olacak mı? detaylar haberimizde yer almaktadır.

Reklam
Reklam

Her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı’nda emeklilere verilen ikramiyenin 2 bin TL olup olmayacağı merak konusu oldu. Her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı’nda bin 100 TL olarak verilen ikramiyenin bu yıl artması beklenmektedir. Emekli ikramiyesinde ki son durumun değerlendiren Prof. Dr. Cem Kılıç bu yıl Ramazan ve Kurban Bayramı’nda verilen ikramiyenin 2 bin TL çıkabileceğini belirtti. 
Emekliler için ikramiye düzenlemesinin 2018 yılında yapıldığını belirten Prof. Dr. Kılıç Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere yılda iki kere ödenen emekli ikramiyesinin emeklilerin alma gücünün korunması adına çok önemli olduğunu belirtirken Bayram ikramiyelerinin geçtiğimiz sene bin TL’den bin 100 TL’ye çıkarıldığını söyledi. Bu sene emeklilere yapılan zamlarla beraber bayram ikramiyesinin de artması beklenirken önümüzdeki Ramazan Bayramı’nda bayram ikramiyesinin de artacağını söyleyen Prof. Dr. Kılıç, bu kapsamda bayram ikramiyelerinin en düşük emekli aylığı olan 2 bin 500 TL’ye ya da 2 bin TL civarına yükseltilmesinin mümkün olacağını açıkladı. 
Prof. Dr. Cem Kılıç emeklilikte yaşa takılanlar için yapılacak olan düzenlemeler hakkında da bilgi verdi. Emeklilikte yaşa takılanlar ilk kez 8 Eylül 1999 ve öncesinde sigortalı olan kişiler, ilk kez sigortalı olduklarında emeklilik için yaş şartına tabi tutulmazken 1999 yılında kademeli olarak emekliliğe yaş şartı eklenince bu kişiler emekli olmak için birde yaş şartına tabi tutulduklarını söyleyen Prof. Dr. Kılıç, bu tarihten önce sigortalı olup emekli aylığına hak kazanamayanların bu çerçevede emeklilikte yaşa takılanlar kategorisinde olduklarını ve bu kapsamda yaklaşık 5 milyon civarında kişinin emeklilik için sigortalılık süresi ve prim ödeme gün sayısını tamamlayıp yaşını doldurmadığını tahmin ettiklerini söyledi.

emeklilere bayram ikramiyesi Emekliye bayram ikramiyesi 2 bin TL olacak mı