Emekliye büyük müjde! tam 1.100 TL ikramiye verilecek

TAKİP ET

Ülkemizde milyonlarca emekli vatandaşların hesaplarına bayram öncesinde senede 2 kere olacak şekilde ikramiye parası yatırılmaktadır. Bu konuda emeklileri yakından ilgilendiren bir müjdeli haber geldi. Emeklilerin hesaplarına tam 1.100 TL ikramiye parası yatırılacak. Peki 1.100 TL ikramiye ne zaman yatacak? işte detaylar..

Reklam
Reklam

Emeklilerin hesaplarına bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak? sorusu epey bir merak edilmektedir. Ülkemizde emekli vatandaşların hesaplarına bayram öncesinde senede 2 kere olacak şekilde ikramiye parası yatırılmaktadır. Tam 3 senedir süregelen bu durum ile birlikte 2022 yılında bayram ikramiye ödemelerinin ne zaman yapılacağı da merak edilmektedir. SSK, Bağ - Kur emeklilerinin bayram ikramiye ödemeleri ne zaman yapılacak? İkramiye araları ne kadar oldu? gibi soruların cevapları da vatandaşlar tarafından oldukça merak edilerek araştırılmaktadır. Bildiğiniz üzere emekli ikramiyesi, 2018 senesinde yürürlüğe giren 7143 sayılı Kanunun 23. Maddesi ile eklenmiştir. Emekli vatandaşlar çıkarılan bu kanun ile birlikte tam 3 senedir ikramiye parası almaktadırlar. Bu senede ödemelerin ne zaman yapılacağı merak edilmektedir. Peki emekliye bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? SSK, Bağ - Kur emeklisi vatandaşların bayram ikramiyeleri ne kadar oldu? İşte detaylar..

2022 yılında emekli ikramiyeleri ne kadar oldu?
Geçen sene alınan bir karar ile beraber emekli ikramiyelerinde 100 TL 'lik bir artış yapıldı. 2022 senesinde de bu miktara yeni baştan bir değerlendirme yapılması beklenmektedir. Eğer ki herhangi bir artış söz konusu olmaz ise bu sene de emekilerin ikramiye ödeme miktarları 1.100 TL olarak verilecektir.

2022 yılı emekliye ikramiye ödemeleri ne zaman yapılacak?
Bildiğiniz gibi emekli ikramiye paraları dini bayram günlerinde verilmektedir. 2022 yılında Ramazan Bayramı 2 Mayıs Pazartesi günü, 3 Mayıs Salı günü ile 4 Mayıs Çarşamba gününe denk geldiğinden dolayı emekli vatandaşlarımızın ikramiye ödemeleri de bayram tarihlerinden birkaç gün öncesinde yatırılması şeklindedir.
Kurban Bayramı ise 9 Temmuz Cumartesi günü ile 12 Temmuz Salı günü aralığında idrak edilecekti. Kurban Bayramı 'nda da birkaç gün öncesinden emekli vatandaşların ikramiye paralarının ödemelerinin yapılması beklenmektedir.

Eşi vefat eden emekli ikramiye alabilir mi?
emekli aylığı ile beraber vefat eden eşinden dolayı ölüm maaşı alan bir emekli, en fazla ödemeye imkan tanıyan dosya üzerinden 1.100 TL bayram ikramiyesi alabilir.
Yeni emekli olan kişiler bayram ikramiyesi alabilir mi?
Daha yeni emekliye ayrılmış olan kişiler e bayram ikramiyesinden yararlanmaktadır. Mayıs ayı sonuna dek emekli maaşı bağlanmış olanlar bu seneki 2 bayram ikramiye ödemesini birden alacak ve Temmuz ayı sonuna dek emekli maaşı bağlanmış olanlar ise sadece Kurban Bayramı ikramiye ödemesini alabileceklerdir. 

Peşin olarak ödenmiş olan ikramiye parası geri alınmayacak
Halihazırda ki uygulmada gelir ile maaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenmiş olan tarihte peşin olarak ödeme yapıldıktan sonra ödemesi yapılan kişinin ölümü ya da herhangi bir durum değişikliği halinde hiçbir şekilde geri alınmamaktadır. 
Ödenen bayram ikramiyeleri normal şartlar altında bayramın içinde olduğu ayda ödenmektedir. Fakat, bazı senelerde ikramiye ödeme tarihi, bayramın içinde olduğu aydan önceki aya alınabilmektedir. Ödeme tarihlerinin öne çekildiği dönemde ise bayram ikramiyesi emekliye verildikten sonra kişinin ölüm hali ya da yetim aylığı almakta olan kız çocuğunun evlenmesi gibi meydana gelen durum değişiklerinde ise verilen bayram ikramiyesi geri alınmaktaydı ancak, yeni yıl itibari ile uygulanmakta olan bu durum ortada kalkacaktır. Emekli vatandaşlara ödemesi yapılan bayram ikramiyeleri artık hiçbir koşulda geri alınmayacaktır. 

emekliye ikramiye müjdesi emekliye ikramiye ikramiye müjdesi emekliye 1100 TL ikramiye ne zaman verilecek?