Emekliye çifte Temmuz müjdesi! Maaş ve ikramiye ödemesi yatacak, tarih de açıklandı

TAKİP ET

SSK, BAĞ-KUR ve emekli sandığı emeklisi milyonlarca kişi Temmuz ayında açıklanacak olan enflasyon verilerini merakla bekleniyor. TÜİK 4 Temmuz tarihinde enflasyon rakamlarını açıklayacak ve emeklinin zam oranları da böylece belli olacak. Ancak emekliye Temmuz'da tek müjde zam da olmayacak. Emekliler Temmuz'da çifte müjde alacak. Hem maaş, hem de ikramiye ödemesi hesaplara yatacak. Üstelik tarih de açıklandı.

Reklam
Reklam

Milyonlarca emekli Kurban Bayramı öncesinde hem zam oranlarını öğrenmeyi hem de Bayram ikramiyesini almayı bekliyor. Bu yıl 9 Temmuz tarihinde kutlanacak olan Kurban Bayramı için artık 2 hafta gibi bir süre kaldı. Emekli vatandaşlar bütçelerine destek olması amacıyla bayram ikramiyesi ne zaman yatacak sorusuna cevap aramaya başladı. Peki, bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek? Temmuz'da zamlı maaşlar ne zaman yatacak? Emeklinin bayram ikramiyesi ile ilgili merak edilenler haberimizde...
 

Kurban Bayramı ikramiyeleri hesaplara geçecek

2018 yılından bu yana devlet tarafından emeklilere verdiğim ve yetim aylığı alanlara her yıl dini bayramlar öncesinde bayram ikramiyesi ödemesi yapılıyor. Son olarak Ramazan Bayramı öncesinde verilen bayram ikramiyesi tutarı 1100 TL olmuştu. Emekli vatandaşlar bu tutarı az bulmuş ve hükümete tepki göstermişti. Kurban Bayramı öncesinde Bayram ikramiyesine zam gelecek mi sorusunun yanıtı yoğun şekilde araştırılıyor. Ancak şu ana kadar ikramiye zammına ilişkin bir açıklama yapılmadı. Bayram ikramiyesine zam yapılması halinde 1500 TL olarak hesaplara geçeceği tahmin ediliyor.

Temmuz'da %40’ın üstünde zam bekleniyor

Yarından sonra SSK, BAĞ-KUR ve Emekli sandığı emeklileri maaş zammı da Temmuz ayında belli olacak. 4 Temmuz tarihinde açıklanacak olan enflasyon verileri sonrasında zam oranı kesin olarak belli olacak. Ancak şu an o kadar ortaya çıkan rakamlara göre temmuzda emekli zam oranı %40’ın üstünde olacak gibi görünüyor.
 

Emekli maaşları bayramdan önce yatar mı?

Milyonlarca emekliye çifte Müjde alacağı Temmuz ayı maaşlarının ne zaman yatacağını da merak ediyor. Özellikle 9 Temmuz'da kutlanacak Kurban Bayramı öncesinde emekli maaşlarının yatıp yatmayacağını araştırılıyor. Peki, Emekli maaşları bayramdan önce yatar mı? SSK ve BAĞ-KUR emeklileri maaşlarını 17-18 Temmuz tarihleri arasında alacak. Memur emeklisinin maaşları ise 1 Temmuz ile 5 Temmuz arasında yatıyor. Şu an o kadar maaşların Bayram öncesinde çekildiği konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.

Bunun dışında emekli Bayram ikramiyelerinin Bayram öncesinde hesaplara yatacağı biliniyor.