Emekliye Kurban Bayramı ikramiyesi sürprizi! Bakan duyurdu! 2000 TL olacak erken yatacak

TAKİP ET

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği Bayram ikramiyeleriyle ilgili büyük sürpriz yaşanıyor. 2022 yılında Kurban Bayramı ikramiyesi için sürpriz adım atıldı. Emekliye kurban bayramı ikramiyesine hem zam geliyor, hem ödeme tarihi öne çekiliyor.

Reklam
Reklam

Her iki bayramda da ödenen Emekli ikramiyesi 2022 yılı için Kurban bayramı bekleniyor. Milyonlarca emeklinin 2022 Kurban bayramı ikramiyesi ne kadar olacak ve ne zaman yatacak sorusu cevap buldu. Emekli vatandaşlarımızı heyacanlandıran açıklamalar peşin sıra geldi. Buna göre Emekliye kurban bayramı ikramiyesinde iki büyük sürpriz var. İlki Emekliye kurban bayramı ikramiyesi zamlanıyor, ikincisi ise Kurban bayramı ikramiyeleri erken yatıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından 13 milyon emekliyi ilgilendiren flaş kararlar geliyor. Kurban bayramı ikramiyeleri için zamlı olarak yatacağı tarih ve miktar belli oluyor.

Ramazan ayında 1100 TL çıkartılan Emekliye bayram ikramiyesi, kurban fiyatlarının artmasıyla birlikte vatandaşlara kolaylık sağlansın diyerek Kurban Bayramında 2000 TL çıkartılıyor. Artık bayram ikramiyeleri Ramazan bayramında 1100 TL, kurban bayramında ise 2000 TL olarak yatacak.

Kurban Bayramı ikramiye miktarı değişti!

2022 Kurban bayramı itibariyle Kurban bayramı ikramiyleri artık 2000 TL olarak yatacağı öğrenildi. Resmi açıklamanın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor.

Emekliye bir güzel haber daha!

Temmuz ayında olacak Kurban bayramı tarihleri nedeniyle ikramiyeler hem vatandaşlar önden kurbanlık alsın diye hemde biraz daha nefes alsın diye 13 - 16 Haziran 2022 tarihinde ödenmesi kararlaştırıldı. 9 - 12 Temmuz tarihleri arasında olacak Kurban Bayramı 15'ine denk gelmemesi sebebiyle 15 haziran 2022 Emekli maaşı yatması anında hesaplara yatacak.

Vatandaşlar böylelikle 25 gün erkenden Kurban Bayramı emekli ikramiyesini hesaplarda görecek ve biraz da olsa kurbanlık alırken eli rahatlayacak.

Kurban Bayramı emekli ikramiyeleri kim ne zaman alacak?

2022 Kurban bayramı emekli ikramiyeleri SSK emeklileri için 13-14 Haziran 2022, Bağ-kur emeklilerin ise 15 - 16 Haziran 2022 tarihinde hesaplara yatması planlanıyor. Emekli Sandığı emeklilerin ise Kurban bayramı ikramiyeleri 15 Haziran 2022 tarihinde yatması bekleniyor.