Emekliye son dakika müjdesi! Bakan az önce açıkladı, Temmuz zammı kallavi olacak! Sürpriz zam mesajı geldi

TAKİP ET

Emekliye son dakika zam müjdesi geldi! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin az önce duyurdu. Temmuz ayında emeklilere sürpriz zam gelecek. Bakan Bilgin Bayram ikramiyesinde beklenti içinde olan emeklilerin gönlünü bu zamla alacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in son dakika açıklamaları haberimizde…

Reklam
Reklam

Bayram ikramiyesi zammı bekleyen emekliler geçtiğimiz günlerde hayal kırıklığına uğramıştı. Ramazan Bayramı ikramiyelerinde herhangi bir artış yapılmadı. Emekli vatandaşlar Buna tepki gösterirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı son dakika açıklaması ile emeklilere Müjdeli haberi verdi. A Haber'in sorularını yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Temmuz ayında emekli vatandaşlara sürprizleri olacağını söyledi. Bakan Bilgin detayları da paylaşırken en düşük emekli maaşı da artış olacağını belirtti. Sürpriz zam açıklaması ise 1 Mayıs tarihinde duyurulacak.

En düşük emekli maaşı artacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, A haberin sorularını yanıtladı. Yılbaşında yasal düzenleme yapıldığını ve emekli maaşlarında en düşük maaşı bin 500 liradan 2 bin 500 liraya çıkarıldığını hatırlatan Vedat Bilgin, yıl ortasında emekli maaşlarında yeniden artış olacağı müjdesini verdi.

Sürpriz zam mesajı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin emekli maaşlarında enflasyon üzerinden mi hesaplama yapılacak yönünde gelen soruyu da yanıtladı. Bakan bilgin, hesaplama yapılırken içinde enflasyonda olacağını belirtirken ağırlıklı olarak sosyal refah düzenlemesi gibi değerlendirmek gerektiğini ifade etti. Bakan Bilgin, açıklamasının devamında ise emekli vatandaşları çok ciddi rahatlatacak bir düzenleme olacağını söyledi.

Bayram ikramiyeleri son durum

Bayram ikramiyeleri ile ilgili olan tepkilere de yanıt veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, bin 100 liralık Bayram ikramiyesine 400 liralık bir artış yapılmış olsaydı tek seferde 10 milyar lira maliyet çıkacağını belirterek yeni yapılacak düzenlemenin tek sefere mahsus olmayacağını söyledi.

1 Mayıs'ta açıklama yapılacak

Yapılan yeni düzenleme ile birlikte yaklaşık 13 milyar liralık bir maliyet oluşacağını belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sürekli bir düzenleme olacağını o nedenle üzerinde yoğun bir çalışma yapıldığını söyledi. Bakan Vedat Bilgin, emeklilere Müjdeli haberi 1 Mayıs tarihinde vereceğini ifade etti.