En düşük ve en yüksek sigorta primi ödemeleri kaç TL?

TAKİP ET

SGK'lı işçilerin en çok merak ettiği konular arasında en düşük ve en yüksek sigorta prim ödemelerinin ne kadar olduğu gelmektedir. Yeni yıla girmemizle beraber enflasyonunda artmasıyla sigorta primlerinde de artış olup olmadığı merak edildi. Enflasyonun artmasıyla primlerde artarken en düşük ve en yüksek primin ne kadar olduğu araştırılmaya başlandı. Peki en düşük ve en yüksek sigorta primi ödemeleri kaç TL? detaylar haberimizde yer almaktadır.

Reklam
Reklam

SGK’lı işçilerin en çok merak ettiği konular arasında en düşük ve en yüksek sigorta prim ödemelerinin ne kadar olduğu gelmektedir. Yeni yıla girmemizle beraber enflasyonunda artmasıyla sigorta primlerinde de artış olup olmadığı merak edildi. Enflasyonun artmasıyla primlerde artarken en düşük ve en yüksek primin ne kadar olduğu araştırılmaya başlandı. 2022 yılında en az sigorta primi günlük 98,10 TL ile aylık 2 bin 943 TL’ye denk gelmektedir. Sigorta primini en üst sınırdan hesaplarsak astar ücretin 7 ile 7,5 katına denk gelmektedir. Bu oranlarla beraber iş yeri sahibinin çalışanlarına vermesi gereken rakam ortalama 3.458,03 TL’dir. 

En düşük ve en yüksek sigorta primi ödemesi kaç TL’dir?
Yeni yıla girmemizle beraber sigorta prim ödemeleri merak edildi. 2019 yılında işçinin isteğine bağlı sigorta primleri 818,56 TL olmak zorundayken 2022 yılında ise bu rakam 941,76 olmak zorundadır. E hanımlarının isteğe bağlı ödemesi gereken prim 847,58 TL’dir. 1479 yasalı kanuna göre esnafların ödemesi gereken prim 927 TL iken çiftçinin ise 781 TL’dir. 
2022 yılında en az sigorta primi günlük 98,10 TL ile aylık 2 bin 943 TL’ye denk gelmektedir. En yüksek sigorta primi ise aylık 735,75 TL ile aylık 22.072,50 TL2ye denk gelmektedir. Sigorta primi ödemeleri ise SSK’nın (Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu) 5510 maddesinde görülebilirken bu primler brüt maaş üzerinden hesaplanır. Ödemeler şirket sahibi ve işçi tarafından verilmektedir. Brüt maaş içerisinde vergi ve kesinlerin olduğu net olmayan maaş iken ne maaş ise vergi ve sigorta kesintisinin yapıldığı asıl maaş olmaktadır. 

en düşük sigorta primi en yüksek sigorta primi SGK SSK