En iyi dizi izleme platformları hangileridir?

TAKİP ET

Günümüzde diziler artık dijital platformlar üzerinden izleniyor. Farklı içerikleri bir arada bulanabileceğiniz en iyi dizi izleme platformları hangileridir araştırdık.

Reklam
Reklam

Son yıllarda televizyon izleyen kişi sayısı azalırken, internet üzerinden dizi ve film izleyen sayısı arttı. Televizyonda uygulanan sansür ve uzun dizi saatleri nedeniyle artık birçok kişi online dizi ve film platformlarını tercih ediyor. Aylık üyelik ücreti bulunan bu platformlar ile sınırsız dizi ve film keyfi sunuluyor. Bu kapsamda ülkemizde Netflix ve Blu TV gibi platformlar öne çıkıyor.

En iyi dizi izleme platformları hangileridir?
İnternet üzerinden dizi ve film izleyebileceğiniz platformlar şöyle sıralanır:
Netflix
Blu Tv
Puhu Tv
Youtube
Disney+
Amazon Prime Video
Dmax
Turkcell Tv+
Foxplay
Bein Connect

Netflix nasıl kullanılır?
Netflix, ülkemizde ve dünyadaki en popüler dizi izleme platformudur. Son dönemde abone sayısını artıran Netflix, izleyicilere sunduğu orijinal yapımlarla da adından söz ettiriyor. Büyük bir dizi ve film arşivi olan platformun mobil uygulaması da bulunmaktadır. Platformun en çok izlenen Türk dizileri arasında Bir Başkadır, Kulüp, Atiye, Aşk 101 yer alırken, Squid Game, You, Sexlife, Maid, Brooklyn Nine-Nine, The Queens Gambit, My Name, The Fall, Friends, How I Met Your Mother gibi yapımlar bulunmakrtadır.


BluTV nasıl kullanılır?
BluTv, 2015 yılından bu yana hizmet veren en iyi dizi izleme platformlarından biridir. İstanbul’da kurulan platform Masum, Sıfır Bir, Behzat Ç, Saygı, Aynen Aynen, Çıplak, Yarım Kalan Aşklar, Yeşilçam, Alef ve Sokağın Çocukları gibi dizileri bünyesinde barındırmaktadır. Hem orijinal yapımları yayınlayan hem de dünyaca ünlü dizileri izleyiciye aktaran BluTv’ye telefon, tablet ve akıllı televizyonlar üzerinden ulaşılabilmektedir.


PuhuTV nasıl kullanılır?
PuhuTV, 2016 yılında kurulmuş ve o tarihten beri abonelerine hizmet vermektedir. Şahsiyet ve Fi gibi yapımlara imza atan platform, sadece yerli yapımları değil yabancı yapımları da izleyiciyle buluşturmuştur. PuhuTV hem internet tarayıcısı üzerinden hem de mobil uygulaması üzerinden hizmet vermektedir. Platformda Jet Sosyete, Dip, Seyyar, Şahsiyet, Fi gibi yapımlar yer almaktadır. 


Amazon Prime Video nasıl kullanılır?
Amazon  Prime Video platformu, 2006 yılından beri dizi ve film tutkunlarına hizmet vermektedir. Arşivini sürekli yenileyen platformda hem yerli hem de yabancı birçok içerik bulunmaktadır. Amazon Prime Video, hem bilgisayar hem de telefon üzerinden kullanılmaktadır. Platformda El Cid, Yaban, The Wheel of Time, Homecoming, Fear the Walking Dead, Upload, The Boys ve American Gods gibi yapımlar yer almaktadır.


Disney+ nasıl kullanılır?
2019 yılından beri hizmet veren Disney+ platformunda Pixar, MArvel ve Star Wars gibi yapım şirketlerine ait projeler yer almaktadır. Milyonlarca abonesi bulunan Disney+ üzerinden birçok diziye ulaşmak mümkündür. Kullanıcı sayısını her geçen gün artıran platformun zengin bir dizi arşivi bulunmaktadır.


Youtube nasıl kullanılır?
Youtube, dizi izlemek için tercih edebileceğiniz ücretsiz bir platformdur. Eski ve yeni dizileri kolayca bulabileceğiniz Youtube’da tüm bunları ücretsiz yapabilirsiniz. En popüler video izleme platformu olan Youtube’da, Premium üyeler için dizi indirme özelliği bulunmaktadır.


Dmax nasıl kullanılır?
Dmax platformu, 2018 yılında kurulmuştur. Abonelerine dizi izleme keyfi sunan platformda, farklı içerikler ve belgesel tarzında diziler bulunmaktadır. Platform üzerinden onlarca diziye erişmek mümkündür.


Foxplay nasıl kullanılır?
Focplay platformu, dizi izlemek için sıkça tercih edilen mecralardan biridir. Platformda, televizyonda yayınlanmış eski diziler ve kaçırılan bölümler yer almaktadır. Oldukça geniş bir arşive sahip olan platform ücretsiz olarak kullanılabilmektedir.


Turkcell TV+ nasıl kullanılır?
Turkcell TV+, 2014 yılından beri hizmet vermektedir. Son dönemin popüler platformlarından olan Turkcell TV+’da yüzlerce dizi ve film bulunmaktadır. Aynı zamanda bu platform ile tüm televizyon kanallarını izleyebilir, kaçırdığınız yayınları geri sararak izleyebilirsiniz. Turkcell TV+ telefon, tablet, bilgisayar ve akıllı televizyonlarda kullanılabilmektedir.


Bein Connect nasıl kullanılır?
Bein Connect platformunda birçok dizi ve filmi izleyebilirsiniz. 2013 yılında kurulan platform, Digitürk’ün online dizi platformu olarak kullanılmaktadır. Üyelerine 30 günlük ücretsiz deneme paketi sunan platformun oldukça geniş ve zengin dizi arşivi bulunmaktadır. 

en iyi dizi izleme platformu netflix blutv