En İyi PVC Pencere Markası; Fıratpen

TAKİP ET

PVC kapı ve pencere sistemlerinde en çok kullanılan malzemelerden biridir. Polivinyl Chlorid (PVC) bazı katkı maddeleriyle birleştirildikten sonra yüksek sıcaklıklarda şekillendirilir. Plastik haline getirilerek kullanılan PVC sürgülü/sürgüsüz kapı, pencere ve kanatta kullanılabilir.

Reklam
Reklam

PVC kapı ve pencere sistemlerinde en çok kullanılan malzemelerden biridir. Polivinyl Chlorid (PVC) bazı katkı maddeleriyle birleştirildikten sonra yüksek sıcaklıklarda şekillendirilir. Plastik haline getirilerek kullanılan PVC sürgülü/sürgüsüz kapı, pencere ve kanatta kullanılabilir.

Fıratpen PVC pencere sistemleri Türkiye’nin en çok tercih edilen pencere sistemlerindendir. Fıratpen en son teknolojileri üst düzey kalite ve deneyim ile birleştirerek modern yapı teknolojilerine standart üstü çözümler üreten lider bir markadır. Daha fazla konfor sağlama amacıyla çalışmalarını şekillendiren Fıratpen pencere sistemleri 21 farklı renk seçeneği ile üretilir. Bu sayede Fıratpen PVC pencere yelpazesinde yer alan alternatif pencere sistemleri hem dekoratif hem işlevsel olarak üst düzey mimari beklentileri karşılar.
 

Neden PVC Pencere Tercih Etmelisiniz?


PVC pencere hem konutların hem iş yerlerinin havalandırılması ve aydınlatılması amacıyla PVC profillerden inşa edilen yapı elemanlarıdır. Kasa, kanat ve aksesuarlardan oluşan PVC pencerelerin birçok farklı modeli vardır.


PVC pencere ahşap ve alüminyum malzemeye göre daha avantajlı olduğundan ülkemizde pencere ve kapı sistemlerinin yaklaşık %80’ini meydana getirir. Halk arasında pimapen pencere olarak da bilinen PVC pencere sistemlerinin ilk yatırım maliyetleri ahşap ve alüminyum ham maddenin kullanıldığı ürünlere göre daha ekonomiktir. Aynı zamanda PVC pencere ve kapı, ahşap pencere ve kapı gibi bakıma ihtiyaç duymaz. Binaların kullanım süreleri ile paralel ömre sahiptirler. Alüminyum profiller ise yüksek atalet direncine sahip olmalarına karşın, korozyon direncinin sağlanması için yapılan eloksal kaplama çizildiği takdirde oksidasyon oluştuğundan doğrama yüzeyinin kısa sürede bozulması riski taşırlar.

PVC doğramanın en önemli özelliklerinden biri mükemmel denilebilecek düzeyde su sızdırmazlığı sağlamasıdır. Şık ve estetik görünümü nedeniyle ev dekorasyonuna özen gösterenlerin ilk tercihidir. Bakımının kolay olmasının yanı sıra kolay kolay çürüyüp paslanması söz konusu değildir. PVC doğramada çözülme ve bükülme gibi problemler yaşanmaz. Sağlıklı bir malzeme olmasının yanı sıra yanmaya karşı da dirençlidir. Geri dönüşümlü ve çevre dostu bir malzeme olan PVC üretimi sırasında harcanan enerji de düşüktür. Özel katkı maddeleri kullanılarak üretildiğinden PVC’nin parlaklığı ve rengi uzun süre korunur.

PVC doğrama, alüminyum doğramaya kıyasla daha uygun maliyetlidir. Alüminyuma göre ısı yalıtımı açısından oldukça avantajlıdır. Pek çok renk ve desen seçeneği bulunan PVC pencere alüminyum ham maddeden üretilen pencerelere göre daha hafiftir. Alev alma sıcaklığı yüksek olduğu gibi tutuşma halinde de kendiliğinden söner.
 

Fıratpen PVC Pencere Modelleri ile Konforu ve Kaliteyi Yakalayın


Fıratpen PVC pencere üretimini farklı modellerde ve renklerde gerçekleştirir. Adaptörlü PVC pencere daha geniş dış ortam perspektifi ve daha fazla güneş ışınlarından faydalanmak isteyenler için etkili bir çözümdür. Eğer dar alanlarda açılım avantajı sağlanmak isteniyorsa 360 derece dönen pivot PVC pencere tercih edilebilir. Sürme pencere ile katlanır PVC pencere özellikle balkonları ve geniş alanları hanelerine dahil etmek isteyenler için ideal çözümler olup aynı zamanda yüksek yalıtım özelliklerine sahiptirler. Fıratpen renk kartelasında ceviz, maun, sedir, altın meşe, budaklı maun, gri ve antrasit gibi farklı renk seçenekleri vardır.

PVC fiyatları üretim sırasında kullanılan malzemenin kalitesine, et kalınlığına, profil genişliğine, pimapen profilin beyaz renkli ya da ahşap desenli olması gibi faktörlere göre değişiklik gösterebilir. PVC kapı ve pencere fiyatları temel olarak; PVC profil niteliği kullanılan camın, ispanyolet sisteminin ve mermer, çıta profilleri, pervaz, aksesuar ile detay profiller gibi diğer yardımcı malzemelerin özelliklerine göre belirlenir.