Encounter film konusu nedir? Encounter film yorumu

TAKİP ET

Sevgili takipçilerimiz bu yazımızda sizler ile Encounter film konusu nedir? Senaristi ve yönetmeni kimdir? Filmde yer alan oyuncular kimlerdir? gibi soruların cevaplarını ve Encounter film yorumu, analizi ve eleştirisini paylaşacağız.

Reklam
Reklam

Sevgili takipçilerimiz bu yazımzda sizler ile Encounter film konusu nedir? Senaristi ve yönetmeni kimdir? Filmde yer alan oyuncular kimlerdir? Encounter filmi karakterleri kimdir? Encounter filmi ne zaman yayınlandı? IMDB puanı kaç? sorularının cevaplarını ve ayrıca Encounter film yorumu, analizi ve eleştirisi, film fragmanı, filmin incelemesi, Encounter filmi hakkında bilgiler ile film analizi gibi bazı bilgileri paylaşacağız. Diğer güncel içeriklerden haberdar olmak için lütfen bizi takip etmeye devam edin. Şimdiden keyifli okumalar..
Riz Ahmed 'i ekranlarda görmek çok keyif verici bir durum. Sound of Metal, The Night Of ya da Nightcrawler yapımında sergilediği kusursuz performanslarının yanında ayrıca hemen hemen her bir kıvrımlı senaryoda kendisini belli eden safkan duruşu ile de gözlerimizin pusunu alma husunda hatrı sayılır bir yeri var. Bugüne dek kazandığı ödüllerinin hakkın sonuna kadar veren tiplemeleri ile de yakın tarihin en çok başarı sahibi olan isimlerinden bir tanesi olarak lanse edilse bile varlığını her halükarda bizlere hissettiren ve açıka hissettirmeye de devam edeceğinin sinyalini veren nadir bulunan oyunculardan bir tanesi olarak resmen gözlerimizi kamaştırıyor. 2021 yılını diğer oyuncuların tam aksine durgun olarak geçiren dramın, hüznün ve kederin efendisi bu sefer de Amazon Prime Video aracılığı ile çok başka bir serüvene atılarak izleyicisini yine ekran başına kilitleyecek bir ürünün habercisi olma yolundadır.
Ve, Encounter yapımında da, senelerdir ortalıkta görünmeyen ve hükümetin gizli operasyonlarında görev alan Denizci Malik Khan karakterini canlandırmaktadır. Dünyayı kötü olaylardan korumak başlığına sahip bir görev serüvenine hakim olarak doğa üstü pek çok varlığın da baş düşmanı olan bu genç adam, ailesinden hatta en önemlisi kendinden bir haber şekilde hayatına devam ediyor. Eşi ile boşandığı için çocukları Jay ile Bobby 'den de ayrılan, çocuklarını yeni bir üvey babaya teslim eden, ayrıca kendi özel hayatında da dağınık yapısı ile dikkatleri üzerine çeken bir karakteri ekrana taşımaktadır.

Encounter film yorumu
Bir gece vakti, aniden ortaya çıkan vefalı bir baba, gizli kapaklı bir şekilde çocuklarının yanına gittiği zaman onlara '' hadi tatile çıkıyoruz '' şeklinde bir söz ile kandırarak oldukça uzun süren bir yolculuğun içine sürüklüyor. Aylardır hatta belki de yıllardır babalarından uzak olarak yaşayan çocuklar bu yoculuk fikrine çok talipli olslar bile ilerleyen zamanlarda öğrenecekleri gerçeklerden dolayı da çok büyük bir karmaşanın içine sürükleneceklerdir. Göünüşe göre dünya, uzaylılar tarafından işgal edilemketedir ve uzaylıların yeryüzüne gönderdikleri '' ölümcül mikroorganizmalar '' insanlar için çok büyük bir tehlike oluşturmaktadır ve aynı zamanda da hem ölüm vakaları hem de gizemli bir şekilde olan kayıp vakaları da artmaya başlamaktadır. Baba Khan ise, çocukları Jay ile Bobby 'i de alarak güvenli bir üsse götürmeye çalımaktadır. Fakat, yolculuk sırasında yaşanan gelişmeler aile bireylerini epey bir zorlamaya başlayacaktır.
Filmin yönetmenliğini yapan Michael Pearce 'ın geçtiğimiz günlerden birinde prömiyerini yapan filmi Encounter, yalnızca basit yapıda bir bilim - kurgu filmi olmadığı ispatlandığında ise Riz Ahmed 'in sürklase eden üstün performansı da izleyenlerin gözlerini dolduracaktır. Yalnızca böcek ile haşerelerden kaçış olarak lanse edilen film senaryosu beklenin tam aksine, dram ile ailenin oldukça etkileyici bir bbiçimde işlendiği bir bütünlüğe ulaşıyor. Gizli operasyonlardan dolayı hem manevi olarak hem de ruhsal olarak yok olan adamı oynayan bir babanın gün yüzü görmesi ile birlikte başlayan yıkıcı hikayesi, onun her dakikada bunalıma sürüklenişi ile devam edecek ve çocuklarında artık babalarından korkmaya başlamaları ile film doruklara ulaşacaktır. Halihazırda işlenmekte olan böcekten kaçın teması ile aynı zamanda işin eğlenceli yanı da sergilenmektedir. Vücuda hapsolan zararlı mikro canlıların bir metafor olarak kullanılmasına kadar uzanan çok geniş ve yüksek potansiyele sahip olan bir olguyu benimseyen Encounter filmi, Aralık ayının en başarılı olan filmlerinden biri olarak imzasını atmaktadır. Bence bu filmi kesinlikle kaçırmadan izlemeliniz. Sonuç olarak biz bu filme 10 puan üzerinden tam olarak 7 puan veriyoruz. Şimdiden iyi seyirler dileriz.

Encounter filmi IMDB puanı kaç?
Encounter filmi yayınlandığı andan itibaren dikkat çeken filmler arasında yerini aldı ve film izleyicisinden tam 5,9 IMDB puanı almıştır.

Encounter film oyuncuları kimler ve karakterleri nedir?
* Riz Ahmed filmde Malik Khan karakterini canlandırmaktadır.
* Octavia Spencer filmde Hattie Hayes karakterini canlandırmaktadır.
* Lucian - River Chauhan filmde Jay Khan karakterini canlandırmaktadır.
* Aditya Geddada filmde Bobby Khan karakterini canlandırmaktadır.
* Rory Cochrane filmde Shepard West karakterini canlandırmaktadır.
* Shane McRae filmde Lance Dunn karakterini canlandırmaktadır.
* Janina Gavankar filmde Piya karakterini canlandırmaktadır.
* Misha Collins filmde Dylan ile diğer karakterleri canlandrmaktadır.
Encounter film konusu nedir? Encounter film yorumu adlı içeriğimizin sonuna geldik. Bunun gibi daha pek çok içerik ile güncel haberlerden haberdar olmak için bizi takipte kalmayı unutmayın. Başka bir içerikte tekrar görüşmek üzere hoşçakalın..

Encounter film yorumu Encounter film konusu nedir? Encounter filmi ımdb puanı kaç?