Endonezya'da futbol maçı kanlı bitti: 174 ölü, yüzlerce yaralı var

TAKİP ET

Endonezya'da dünyanın gündemine oturan bir olay yaşandı. Bir futbol maçında iki takım taraftarları arasında çıkan arbede sonrası bir anda olaylar büyüdü. Polisin müdahale etmesine rağmen durmayan kavgada 172 taraftar ve 2 polis ölürken yüzlerce yaralı var.

Reklam
Reklam

Endonezya'da dünyayı derinden sarsan ve unutulmayacak futbol olaylarından biri yaşandı. Futbol maçında iki takım taraftarları arasında başlayan gerilimin ardından arbede çıktı ve bir anda saha karıştı. Sahanın içinde devam eden olaylara polis müdahale ederken 172 taraftar ve 2 polis olmak üzere toplam 174 kişi hayatını kaybetti. Dünyayı sarsan olayda yüzlerce yaralı olduğu öğrenildi.

Birçok kişi ezilerek can verdi

Endonezya'da oynanan bir futbol karşılaşması ne yazık ki kanunu bitti. Maç sırasında iki takım arasında başlayan olaylarda 2'si polis olmak üzere toplam 174 kişi hayatını kaybetti. Saha içinde yaşanan arbede sırasında birçok kişinin ezilerek öldüğü ortaya çıktı. Toplam 180 kişi ise yaralı.

Ortalık savaş alanına döndü

Endonezya'nın en yüksek Football video olarak bilinen Premier Lig'de oynanan 1 karşılaşma sırasında iki takım taraftarları arasında arbede başladı. Olaya polis müdahale ederken bir anda sağ içine sıçrayan olaylarda binlerce taraftar sahaya indi.

Polisin biber gazı kullanmasından kendini korumak isteyen ve çıkış kapısına koşan binlerce kişi Olaylar sırasında feci şekilde ezildi. Yaşanan izdiham sırasında çoğu kişinin ezilerek hayatını kaybettiği açıklandı. Aynı zamanda biber gazından boğularak ölenler de var. Olaylarda yaralanan 180 kişinin hastanede tedavileri sürerken ülkede ulusal seferberlik ilan edildiği açıklandı.