Enerji Bakanı Dönmez'den Türkiye'nin doğalgaz merkezi olmasına ilişkin açıklama

TAKİP ET

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Geçtiğimiz günlerde Rusya'dan yapılan açıklamaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Rusya'nın doğalgaz sevkiyatını Türkiye üzerinden yapmak istenmesine ilişkin konuşan Bakan Dönmez, "Öteden beri gaz merkezi olmaya ilişkin çalışmalarımız vardı. Konuyla ilgili ekiplerimiz çalışmalarını tamamlamak üzere. Yol haritamızı yılsonuna kadar netleştireceğiz" dedi.

Reklam
Reklam

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez kabini toplantısının hemen ardından kameralar karşısına geçerek basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Rusya'nın Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama sonrası merak konusu olan Türkiye'nin uluslararası doğalgaz dağıtım merkezi olmasına ilişkin çalışmalarla ilgili konuşan Bakan Dönmez, yol haritasının yıl sonuna kadar tamamlanacağını söyledi.

Anlaşmalar tamamlanmak üzere

Türkiye'nin uluslararası doğalgaz dağıtım merkezi olması ile ilgili konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Öteden beri gaz merkezi olmaya ilişkin çalışmalarımız vardı. Nitekim 7 boru hattımız, 3'ü FSRU olmak üzere 5 LNG tesisimiz, 2 yer altı doğalgaz depolama tesisimiz bu çalışmaların göstergesi. Konuyla ilgili ekiplerimiz çalışmalarını tamamlamak üzere. Yol haritamızı yıl sonuna kadar netleştireceğiz.” dedi.

Türkiye'nin daha önce de birçok projede anahtar konumda olduğunu hatırlatan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, burada önemli olanın alıcı ve satıcıyı birlikte düşünmek olduğunu söyledi.