Enes Kara'nın babasından haberlere erişim engeli yasağı!

TAKİP ET

Ailesinin zoru ile cemaat yurdunda kalan ve yaşadığı baskılara dayanamadığını söyleyerek intihar eden tıp fakültesi öğrencisi Enes Kara'nın babası, oğlu ile ilgili yapılan haberlere erişim engeli getirilmesi talebinde bulundu. Talep, İskenderun 2. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından kabul edildi.

Reklam
Reklam

Üniversite 2. sınıfta okuyan ve ailesi tarafından cemaat yurduna yerleştirilen 20 yaşındaki Enes Kara, yaşadığı baskılara daha fazla dayanamadığını anlattığı bir vido kaydı sonrası bulunduğu binanın 7. katından atlayarak intihar etmişti. 

Hayatına son veren Enes Kara hakkında yayınlanan bir dizi haber hakkında baba Mehmet Kara, kişilik haklarına yapılan saldırıları gerekçe göstererek İskenderun 2. Sulh Ceza Hâkimliği'ne bir başvuruda bulundu ve oğlu Enes Kara ile ilgili yapılan haberlere erişim engeli yasağı getirilmesini talep etti. Yapılan başvuru Hakimlik tarafından onaylandı ve karar, AYM’nin geçtiğimiz günlerde değiştirilmesi gerektiği hakkında hüküm verdiği yasa maddesi kapsamında alındı.


Enes Kara'nın babası Mehmet Kara, avukatı aracılığı ile sunduğu talebinde kişilik haklarına saldırı yapıldığını düşündüğü söz konusu haber ve videoların kendi acılarını daha da acılarını artırdığı, haberlerin özel hayatın gizliliğine ihlal yarattığını ve toplum baskısını da bu haberler yüzünden maruz kaldığını belirterek bazı haber sitelerinin kendi ideolojik düşüncelerini destekleyerek yayınladıkları bu haberlerin ağır saldırı niteliği taşıması nedeniyle erişim engeli getirilmesini istedi.

İskenderun 2. Sulh Ceza Hâkimliği ise, 5651 sayılı yasada yer alan 9. madde kapsamında kişilik haklarına saldırı niteliği taşıyan haberlerin erişime engellenmesi yönünde bulunulan talebin usul ve yasalara uygun olduğu ve yasal başvurunun da kabulüne karar verildiğini bildirdi.


 

enes kara enes kara haberleri erişim engeli haber yasağı mehmet kara