Enflasyon açıklandı meyve ve sebzede zam alarmı verildi! Kış aylarında fiyatlar artabilir

TAKİP ET

Hazine ve maliye bakanı Nurettin Nebati başkanlığında gıda komitesi toplantısı dün yapıldı. Toplantının en önemli gündemi ise yükselen enflasyon nedeniyle gıda fiyatlarının kış mevsimindeki durumu oldu. Bugün açıklanan enflasyon rakamlarına da bakıldığında kış aylarında meyve ve sebze fiyatları yeniden artabilir.

Reklam
Reklam

Yaz aylarının gelmesine rağmen yaz meyve ve sebzelerin de bile yüksek fiyatlar devam ederken Kış ayları için bir kez daha alarm durumuna geçildi. Geçtiğimiz kış market raflarındaki meyve ve sebzeleri almak neredeyse imkansız hale gelmişti. Bugün açıklanan enflasyon verilerine bakıldığında bu kışta durumu farksız olacağı görülüyor. Hazine ve maliye bakanı Nurettin nebati başkanlığında Dün toplanan gıda komitesinde de en önemli gündem meyve ve sebze fiyatları olmuştu.

KURUMLARLA İŞBİRLİĞİ YAPILACAK

Hazine ve maliye bakanı Nurettin Nebati toplantının ardından kış aylarında artan sebze ve meyve fiyatlarına yönelik tedbirler ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Konuya ilişkin konuşan bakan nebati, kurumlarla işbirliği içerisinde çalışmaların olacağını söyledi. Aynı zamanda her takip sistemi üzerinden ürün giriş çıkışları da kontrol edilecek.

KIŞ AYLARINDA MEYVE SEBZE FİYATLARI ARTABİLİR

Gıda komitesi geçtiğimiz yıl çok yüksek olan meyve sebze fiyatlarındaki olumsuzlukları en aza indirmek için alınacak tedbirleri görüştü. Ancak bugün açıklanan enflasyon rakamları göz önünde bulundurulduğunda bu kışta gelecek fiyat artışlarının önüne geçmek imkansız gibi görünüyor. Bakanlık bünyesinde oluşturulan gıda komitesi alınacak tedbirler için yol haritasını belirledi fakat enflasyon rakamları fiyat indirimine İzin vermeyecek gibi.