Engelli aylığı ne kadar oldu, kaç TL 2022? Temmuz 2022 zamlı engelli maaşı ne kadar?

TAKİP ET

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından asgari ücrete gelen ara zam açıklanacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin başkanlığında asgari ücrete ara zam görüşmelerini tamamlayan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplantılarının ardından gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak yeni asgari ücretin ardından birçok şeyin fiyatı da değişecek. Güncellenecek olanlar arasında engelli aylığı da bulunuyor.

Reklam
Reklam

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından asgari ücrete gelen ara zam açıklanacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin başkanlığında asgari ücrete ara zam görüşmelerini tamamlayan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplantılarının ardından gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak yeni asgari ücretin ardından birçok şeyin fiyatı da değişecek. Güncellenecek olanlar arasında engelli aylığı da bulunuyor. Asgari ücrete Temmuz ayında gelecek olan ara zamla beraber pek çok kalemde değişiklik olacak. Bunlardan biri de engelli maaşları. Peki, engelli aylığı ne kadar oldu? Engelli aylığına ne kadar zam geldi? Engelli maaşı kaç TL oldu? Temmuz 2022 zamlı engelli maaşı ne kadar? Engelli maaşına zam geldi mi? Asgari ücret zammıyla engelli maaşları arttı mı? İşte detaylar…

Engelli Maaşı Ne Kadar Oldu 2022?

1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere belirlenen 2022 Temmuz asgari ücret ara zammının ardından gözler engelli maaşına çevrildi. Temmuz ara zammıyla net 5.500 TL olan asgari ücret ile engelli maaşlarının ne kadar artış yaşadığı merak konusu oldu. Henüz engelli aylıklarında ne kadar artış yaşandığına dair herhangi bir açıklama yapılmadı.

Engelli Aylığı Ne Kadar 2022?

2022 yılının ilk aylarında asgri ücrete gelen zamla birlikte yüzde 40-69 oranlarında engeli bulunanlar için engelli maaşı 865 TL, yüzde 70 ve üzeri engeli bulunanlar için de 1.298 TL olarak belirlenmişti. Şimdi gözler Temmuz ayında gelen ara zammın ardından engelli maaşlarında yaşanacak artışa çevrildi.