Engelli maaşı ne kadar oldu ? 2022 engelli maaşı ne kadar olacak?

TAKİP ET

2022 yılı için asgari ücret zam oranının açıklanması ile birlikte engelli maaşlarına yapılan zam oranları da merak edilemeye başlandı. 2022 yılında asgari ücrete göre engelli maaş miktarı ne kadar oldu? 2022 engelli maaş aylıkları ne kadar? İşte detaylar..

Reklam
Reklam


2022 ylı için geçtiğimiz gün asgari ücrete yapılan zam oranı ile beraber pek çok kalemde de değişiklikler oldu. Yapılan bu değişikliklerden bir tanesi de engelli maaşlarındaki miktarlar oldu. 2022 yılı için engelli maaş miktarları ne kadar oldu? 2022 engelli maaşları ne kadar? sorusu merak edilmeye başlandı. Bizde sizler için bu konuyu araştırdk ve haberimizde paylaştık. İşte detaylar..

Engelli maaşları ne kadar oldu? 2022 ylı engelli maaş miktarları ne kadar?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücretin % 50.54 oranında artırılarak toplamda 4.253 TL olduğunun duyurusunu geçen gün yapmış olduğu basın açıklamasında paylaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu olan artışın son 50 yıl içinde yapılan en yüksek artış olduğunu söyledi. Diğer yandan da asgari ücret üzerinden alınan gelir vergisi ile damga vergisinin de kaldırıldığını söyledi. 
Yaşlılık maaşına, evde bakım maaşına ve engelli maaşına zam yapılmasın beklemekte olan büyük bir kesim var. Yaşlılık maaşına, evde bakım maaşına ve engelli maaşına yapılacak olan zam oranı ise asgari ücret zammı ile beraber belirlendi. 2021 yılında engelli vatandaşlara ödenmekte olan maaş mikktarı 1.035,63 TL 'ye yükseltilmişti ancak bu rakam 2022 yılı itibari ile artık 1552 TL olacak. 

Engelli bakım maaşını kimler alabilir?
Yaşlı vatandaşlara, engelli olan vatandaşlara ve hasta olan vatandaşlara hem devlet hem de özel kesim yardım etmektedir. Yapılan yardımlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülmektedir. Herhangi bir gelire sahip olamayan ve 65 yaşını tamamlamış olan kişilerden engelli vatandaşlara, engelli bir yakın olan kişilerden evde bakıma muhtaç olan kişilere kadar bakanlık tarafından pek çok vatandaşımıza destek verilmektedir.
Evde bakım maaş miktarı % 50 'den daha düşük oranda engeli olan kişilere ödenmemektedir. Yapılan bu yardımdan, hane içerisindeki kişi başına düşen ortalama aylık geliri, asgari ücretin aylık net miktarının 3/2 'sinden daha az olan vatandaşlar faydalanmaktadır. 

engelli maaşı ne kadar oldu? 2022 engeli maaş miktarı 2022 engelli maaşı ne kadar oldu?