Engelli maaşı neden kesilir? 2022 engelli maaşı kesilme durumları

TAKİP ET

Engelli vatandaşlara verilen engelli maaşı bazı durumlarda kesilmektedir. Bir çok insan 2022 engelli maaşı kesilme durumlarını öğrenmek için internete yöneldi. Peki engelli maaşı neden kesilir? Cevabı haberimizde...

Reklam
Reklam

Türkiye’de yaşayan engelli vatandaşların hayatlarını biraz daha rahat sürdürmeleri amacıyla devlet belirli bir seviye engelli olan insanlara engelli maaşı adı altında aylık ücret vermektedir. Fakat engelli insanlara verilen engelli maaşı bazı durumlarda kesilebilmektedir. Maaşı kesilen engelli insanların başvuruları sonrasında engelli maaşı yeniden veriliyor olsa da bazı durumlarda bu başvuru kabul edilmemektedir. İnsanlar bu durumların hangileri olduğunu öğrenmek için arama motorlarını meşgul etmeye devam ediyor. Peki engelli maaşı neden kesilir?
Engelli Maaşı Neden Kesilir?
Engelli maaşı en az yüzde 40 ve üzerinden engelli sağlık raporuna sahip olan engelli vatandaşlara aylık olarak verilen bir ücrettir. Engelli maaşı alan engelli insanların maaşları bazı durumlar gerçekleştiği halde kesilmektedir. İşte o durumlar:
- Adres değişikliği
- Ölüm
- Maaştan feragat
- Muhtaçlığın kalkması
- Engelilik oranının yüzde 40’ın altına düşmesi
- Sosyal güvenlik kaydı tespiti
- Engelli maaşının 1 yıl boyunca çekilmemesi
- 18 Yaş Altı Yakını Engelli Aylığı Alanlar için Engelli Kişinin 18 Yaşını Doldurması 
- Engelli Kişinin Türk Vatandaşlığından Çıkması 
Yukarıdaki durumların herhangi birisini yaşayan ve maaşları kesilen engelli vatandaşlar eğer kesintinin haksız yere uygulandığını düşünüyorsa kendilerine en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvuru yapmaları ve durumu bildirmeleri gerekiyor. Eğer engelli maaşının kesilmesi durumunun haksız yere yapıldığı kesinleşirse engelli maaşı başvuru yapan kişilere yeniden engelli maaşı bağlanıyor. 

engelli engelli maaşı ücret