Engelli memur kadrosu açıldı! Engelli memur alımı nasıl yapılıyor? Engelli memur olma şartları nelerdir?

TAKİP ET

Devlet memurluğunda alımlarda engelli kadrosuna da yer verildi. Her dönem sağlıklı bireyler memur olurken engelliler de nasıl memur olurum sorusu araştırmaya başladı. Engelli memur alımı nasıl yapılıyor? Engelli memur olma şartları nelerdir?

Reklam
Reklam

Devletin kamu kurum ve kuruluşlarında engelli kadro açılımı yapıldı. Memur olmak isteyen engelli vatandaşlar devlet tarafından raporla bilgilendirilmesi gerekmektedir. Engelli memur olma sınavlarının ise ne zaman yapıldığı merakları arttırdı. Engelli memur alım şartları nelerdir? Engelli memur alımı nasıl yapılıyor? E-KPSS ne zaman? İşte detaylar...

Engelli sağlık durumu belgeleme

Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı ve fotokopisi 

Dilekçe

6 tane fotoğraf

Yapılan testler sonucunda heyet raporu ile beraber kişinin engelli durumu belirlenir. Yapılacak işlemlerde yukarıda belirtilen evraklar eksiksiz şekilde yetkili birimlere verilmesi gerekir. Çıkan heyet raporu sonucunda %40 ve üzerinde engeli çıkan kişiler devletin engelli kadrosunda çalışmaya hak kazanır. 

E-Kpss (Engelli kamu personeli seçme sınavı)

Devlet memuru olmak isteyen kişilerin öncelikle KPSS sınavına giriş yapıp yeterli puanı alması gerekmektedir. B devletin engelli kadrosunda da geçerli bir durum olarak belirlendi. KPSS sınavına engellilere özel olarak şekillendirilmesiyle E-Kpss gerçekleşmektedir. Engelli vatandaşların devlet memuru olabilmek için aldıkları eğitim düzeylerine göre sınıflandırılmaktadır. 

 Lise, ön lisans (2 yıllık üniversite) ve lisans derecesinde eğitim alan engelli vatandaşlar ise ÖSYM’nin hazırladığı   E-KPSS programına girmeleri gerekmektedir. Bununla beraber E-KPSS’ ye giren kişiler isteğe bağlı olarak yanında refakatçi isteyebilir. E-KPSS ve kura yöntemiyle atama her 2 yılda bir yapılır ve 2 yıl boyunca geçerli olmaktadır. Ayrıca 65 yaş üstündeki vatandaşların devlet memuru olmak için katılım hakkı bulunmamaktadır.

engelli memur sınavı engelli memur nasıl olunur engelli memur olma şartları Engelli memur