Engelli raporuna itiraz etme süresi ne kadar? Engelli raporuna itiraz şartları

TAKİP ET

Engelli raporuna itiraz nasıl edilir sorusu merak edilmeye başladı. Engelli raporuna itiraz etmek isteyenler nasıl dilekçe yazabilirim sorusuna yanıt aramaktadır. Engelli raporuna itiraz şartları ve süresi hakkında merak edilenler haberimizde yer almaktadır. Engelli raporuna itiraz süresi ne kadar? Engelli raporuna itiraz süreci nasıl?

Reklam
Reklam

Engelli raporuna itiraz etmek isteyenler detaylı araştırma yapmak zorundadır. Engelli raporuna itiraz süresi ve şartları hakkında araştırmalar sıklık kazanırken haberimizde siz değerli okurlarımız için detaylara yer verdik. Engelli raporuna itiraz etmiş olanların sonuç ekranı da haberimizde. Engelli raporuna itiraz süresi ne kadar? Engelli raporuna itiraz için gerekli şartlar nelerdir? İşte detaylar...

Engelli raporuna itiraz 

Rapora itiraz etmek için önce kuruldan engelli raporunun çıkması gerekmektedir. Daha sonra bulunduğunuz gerekli itirazı yapmak için bulunduğunuz ilin sağlık müdürlüğüne gitmeniz gerekmektedir. Burada itiraz ederken, itirazın neden olduğunu, haklı gerekçelerin neler olduğu açıkça beyan edilmeli ve ona göre itiraz işlemi gerçekleştirilmelidir.

Engelli raporuna itiraz dilekçe örneği 

Engelli raporuna itiraz sonucunu öğrenmek için tıklayınız 

Engelli raporuna itiraz süresi ne kadar? 

Engelli raporuna itiraz süresi olarak belirli gün sayısı tanımlanmamıştır. 2-3 sene içerisinde bile itiraz etmek mümkündür. İtiraz konusun da oldukça geniş zaman dilimine sahiptir. Her 2 yılda bir raporun yenilenmesi gerekmektedir. Bu nedenle kurul raporu tekrardan incelemektedir. 

Hangi durumlarda engelli raporuna itiraz edilebilir? 

Engelli sağlık raporunda belirtilen süreye ilişkin olarak itirazda bulunulabilir

Raporda kurul tarafından belirtilen engelli yüzdelik durumuna itiraz edilebilir

Raporun iş başvurusu için alınmasına rağmen, kurul tarafından çalışamaz ibaresi yazılmasına itiraz edebilirsiniz.

Vakıf olarak aldığınız maaşlarınız için yenileme yapmak için itiraz edebilir veya

Raporunuzda bulunan herhangi bir içeriğin eksik ya da yanlış olması durumunda itiraz edebilme hakkınız bulunmaktadır.

engelli raporuna itiraz dilekçesi engelli raporuna itiraz süresi engelli raporuna itiraz