Engelli vergi indirimi nasıl alınır? İşte engelli vergi indirimi dilekçesi örneği... 

TAKİP ET

Devlet engelli vatandaşların daha iyi bir şekilde hayat geçilmeleri adına birçok hizmet sağlamaktadır. Devlet tarafından engelli vatandaşlar için hazırlanmış olan haklardan biri de engelli vergi indirimidir. Peki, engelli vergi indirimi nasıl alınır? İşte engelli vergi indirimi dilekçesi örneği... 

Reklam
Reklam

Devlet engelli vatandaşların daha iyi bir şekilde hayat geçilmeleri adına birçok hizmet sağlamaktadır. Devlet tarafından engelli vatandaşlar için hazırlanmış olan haklardan biri de engelli vergi indirimidir. Sizler için haberimizde engelli vergi indirimlerine dair bilgileri derledik. İşte detaylar...   

Engelli vergi indirimleri 
Engelli vergi indirimi uygulamasından yararlanmak isteyen engelli vatandaşların %40 engelli derecesine sahip olması gerekmektedir. Engelli raporu alarak sahip olduğunuz engelli derecenizi belgeleyebilir ve bu indirim uygulamasından yararlanabilirsiniz. Engelli durumu daha yüksek olan vatandaşlarımız çok fazla olmasa da vergi indiriminde yararlanabilmektedir. 

Engelli vergi indiriminden kimler yararlanabilir? 
Devlet tarafından uygulamaya koyulan engelli vergi indiriminden yararlanabilecek olan kişiler şunlardır; 

Engelli olup da ücretli çalışanlar, 

Engelli bir kişiye bakmakla yükümlü olan çalışanlar, 

Engelli serbest meslek grubundan olan kişiler, 

Basit usulde vergilendirilmiş olan engelli vatandaşlar, Yukarıda belirtilen şartlardan herhangi birine sahipseniz vergi indiriminden faydalanabilirsiniz. 

Engelli vergi indirimi için gerekli ola belgeler nelerdir? 
Engelli vergi indiriminden yararlanmak için tüm şartları karşılıyorsanız tek yapmanız gereken başvuruda bulunmaktır. Yapacağınız başvuru için sizden bazı belgeler istenmektedir. Bu belgeler ise şöyledir: 

Vergi indiriminden yararlanmak isteğine dair dilekçe formu, 

Engelli vatandaşların ya da onlara bakanların çalıştıkları iş yerlerinden imzalanmış, kaşelenmiş yazı, 

Engelli vatandaşların ya da onlara bakmakla yükümlü olan kişilerin T.C. kimlik numaraları, 

Engelli vatandaşların Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenmiş olan hastaneden aldıkları engelli raporu aslı ya da örneği. 
Engelli vergi indirimi başvurusu nasıl yapılır? 
Engelli vergi indirimi başvurusunda bulunmak için öncelikle belirtilen şartları karşılamanız gerekmektedir. Ardından istenilen belgeleri eksiksiz bir şekilde hazırlamalı ve eğer hiçbir eksiğiniz yoksa başvurunuzu Gelir Vergi İdaresi Müdürlüklerine giderek ya da e-devlet üzerinden yapabilirsiniz. 

Engelli verdi indirimi dilekçe örneği:





 

engelli vergi indirimi engelli vergi indirimi nasıl alınır engelli vergi indirimi dilekçesi engelli vergi indirimi dilekçe örneği