Engellilere verilen bireysel eğitim desteğinde artış yapıldı

TAKİP ET

Devlet tarafından engelli bireylere sağlanan bireysel eğitim desteğinde artışa gidildi. Engelliler için ödenecek olan bireysel eğitim zamla birlikte aylık KDV hariç 1513 liraya çıkarken Grup eğitimi ise 424 liraya yükseldi.

Reklam
Reklam

Özel eğitime ihtiyaç duyan engelli bireylere devlet tarafından verilen bireysel eğitim desteğinde artışa gidildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2022 yılı Özel eğitime ihtiyaç duyan bireylere verilecek eğitim tutarlarına ilişkin değişiklik yapılmasına dair tebliğ Resmi Gazete'de yayınlandı. Resmi gazetede yayınlanan yeni karara göre zamlı ödemeler 1 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olacak.

BİREYSEL EĞİTİM 1513, GRUP EĞİTİMİ 424 LİRA OLDU

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan yeni tebliğ ile birlikte özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde Eğitim alan engelli bireylere verilen eğitim desteği tutarı artırıldı. Bütçeden karşılanacak olan tutarı zam yapılırken KDV hariç bireysel eğitim için aylık 1513 lira, grup eğitimi için aylık 424 lira ödeme yapılacak. Artık öncesinde bireysel eğitim için ödenen tutar 1164 TL olurken durup eğitimi için ödenen tutar 326 TL idi.