EPDK'den zam açıklaması: Akaryakıtlarda fiyat artışı söz konusu değil!

TAKİP ET

Döviz kurlarındaki artışlara paralel olarak artırılan akaryakıt fiyatlarında yeni gelecek olan zamlar hakkında bir açıklama yapan EPDK, akaryakıtlarda şuan için fiyat artışının söz konusu olmadığını bildirdi.

Reklam
Reklam

Dolar kurunda yaşanan yükselişler sonrası en son dün benzinde 1 lira 1 kuruş, motorinde 1 lira 5 kuruş, LPG'ye ise 65 kuruş zam yapılması sonrası 26 Kasım Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere benzine 46 kuruş, motorine 43 kuruş ve LPG otogaza da 25 kuruş fiyat artışı beklendiği bilgisi paylaşıldı.

Akaryakıt fiyatlarına gelecek olan zam beklentileri haberlerine karşılık Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan (EPDK) bir son dakika açıklaması geldi ve benzin, otogaz ve motorine yapılacağı değerlendirilen zam oranlarına yalanlama getirdi.

EPDK'nin yazılı açıklamasında akaryakıt piyasalarındaki fiyat hareketlerinin serbest piyasanın koşullarında, kamu otoritesinin herhangi bir müdahalesinin veya kararı olmadan oluşmakta olduğu belirtilirken bugün haberlerde benzine 46 kuruş, motorine 45 kuruş, LPG'ye 25 kuruş daha zam geleceği yönünde bilgiler çıktığını bu haberlerin toplumda infial oluşturmayı amaçlayan yorumlar olduğu ifade edildi.

Söz konusu haberlerin doğruluk içeren haberler olmadığının vurgulandığı açıklamada bugün akaryakıt fiyatları üzerinde herhangi bir artışın söz konusu olmadığı aktarıldı.


 

EPDK akaryakıt zamları benzin motorin otogaz