EPDK elektrik fiyatları ile ilgili yeni uygulamayı duyurdu!

TAKİP ET

EPDK'dan yapılan yazılı bir açıklamada lisanssız olarak faaliyet gösteren elektrik üreticilerinin enerji satışlarına ilişkin ödemelerinde kademeli tarifenin esas alınacağı bildirildi.

Reklam
Reklam

Lisansız olarak faaliyete gösteren elektrik üreticileri ile ilgili yönetmelik değişikliğine giden Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) söz konusu değişikliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Alınan yeni karara göre ise lisans olmadan elektrik üretimi yapanların enerji satışlarıyla ilgili ödemelerinde ihtiyaç fazlası enerjisi bedeli için yasada yer alan kademeli tarife esas alınacak. Kararda üreticinin serbest tüketici olması yada olmaması ile birlikte mahsuplaşmanın saatlik yada aylık olarak yapılmasının arasında herhangi bir ayrım olmaksızın üreticilere ödenmesi öngörülen ihtiyaç fazlası olarak belirlenen elektrik bedellerinde kademeli tarife esas olarak gösterilecek.

Ayrıca, aylık mahsuplaşma kapsamında yer alan tesislerde henüz mahsuplaşılmamış ham tüketime ilişkin değerlerin de esas çerçevesinde alınarak hem tüketiciler hem de tedarikçiler için yine kademeli tarife uygulanacak.

elektrik üretimi lisanssız üretim elektrik ödemeleri kademeli tarife elektirik ödemeleri değişikliği