EPDK, tarife oyunları yapıldığı iddia edilen Aralık ayı faturalarını incelemeye aldı!

TAKİP ET

EPDK, 1 Ocak tarihinden itibaren geçerli olacak olan yeni elektrik tarifelerinin, geçtiğimiz Aralık ayını faturalarında yansıtıldığı yönünde ortaya atılan iddialar üzerine Aralık ayı fatura inceleme işlemlerini başlattı.

Reklam
Reklam

Yeni yılın gelmesiyle birlikte elektrik tarifelerine uygulanan zamlı tarifeler 1 Ocak tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde ayarlandı. Diğer taraftan kamuoyunda yeni tarifelerin bir önceki ay olan Aralık ayı faturalarına yansıtıldığı yönünde yapılan bir çok şikayet yapıldı. Bu iddialar ve şikayetler Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nu (EPDK) harekete geçirdi.


Kuruma yapılan çok sayıda şikayeti değerlendirmeye alan EPDK, Aralık ayına ait faturaları takibe alma ve inceleme çalışması başlattı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, perakende satış şirketleri tarafından yapılan ilk okuma ve son okuma tarihi arasında olan gün sayısına göre hesaplama yapıldığını söyleyerek, yapılacak inceleme sonucunda farklı ayın tarifesini bir önceki aya uygulayan şirketlere bir bedel ödetilmesi gerektiğini ifade etti.


EPDK Başkanı Yılmaz, açıklamasında perakende şirketlerinin aralık ayı için ayrı bir hesaplama, ocak ayı için de ayrı bir hesaplama yapması gerektiğini vurgulayarak tüketiciye kullandığı ayın faturasını ödetmekle yükümlü olan şirketlerin farkı bir uygulama yaptığının tespit edilmesi halinde gerekli işlemlerin başlatılacağını söyledi. Yılmaz konuşmasının devamında ayrıca, hatalı olarak düzenlenen faturalandırmaya göz yummayacaklarını ve süreci titizlikle takip edeceklerini kaydetti.
 

epdk aralık ayı faturaları inceleme