EPGİS'den hükümete akaryakıt KDV'sinde indirim çağrısı!

TAKİP ET

Akaryakıt ürünlerine gelen peş peşe zamların ardından Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) bir son dakika açıklaması yaptı. EPGİS'den yapılan açıklamada hükümete akaryakıt KDV'sinde inidirim çağrısı yapıldı.

Reklam
Reklam

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) tarafından yapılan bir açıklamada benzin ve motorinde gelen son zamlar ele alındı. Söz konusu zamlara ilişkin yapılan açıklamada ise hükümete KDV indirimi talebinde bulunuldu.

Akaryakıt ürünlerinde yüzde 18 olan KDV ile birlikte fiyatların daha da arttığını ve bu artışın devam etmesi halinde devletin tahsil ettiği rakamlarında yükseldiğini söyleyen EPGİS Başkanı Fesih Aktaş, 19 liraya çıkan motorinin içerisinde 2 lira 52 kuruşunun ÖTV, 2 lira 89 kuruşunun ise KDV olduğunu ve birim maliyetiyle birlikte 1 litrede toplamda devletin 5 lira 41 kuruş vergi aldığını aktardı. 



EPGİS Başkanı Fesih Aktaş, açıklamasında bu verginin KDV olan kısmı içerisinde yaklaşık 2 lirasının tüketicilere yansıtılacak bir biçimde pompa satış fiyatları üzerinden düşürülmesinin, kalan 89 kuruşluk bölümün ise hızla kapanan akaryakıt bayilerine yansıtıldığını söyledi.

Vatandaşları ve dağıtım şirketlerinin yaşadığı mağduriyetin giderilmesi adına KDV oranlarının yüzde 1 e düşürülmesini talep ettiklerini belirten Aktaş, bu oranın bir kısmının bayi kar oranına eklenerek durumun daha sistematik bir hal alacağını ifade eti.

 

epgis akaryakıt zamları kdv indirimi Fesih Aktaş indirim çağrısı