Erciyes'te düşen çığ bir kişinin ölümüne neden oldu!

TAKİP ET

Kayseri Erciyes Dağı'nın Hisarcık Kapı Bölgesi'nde çığ düştüğü bilgisi verilirken bölgeye giden ekipler çığın altında 3 kişinin kaldığını tespit ettiler. Başlatılan kurtarma çalışmalarında çığ altında kalan kişilerden 2'si sağ olarak çıkarılırken 1 turistin cansız bedenine ulaşıldı.

Reklam
Reklam

Kayseri Erciyes Kayak Merkezi'nde meydana gelen çığ düşmesi sonucu pistin dışına çıkan Kanadalı 3 Birleşmiş Milletler çalışanı düşen çığın altında kaldı. Başlatılan kurtarma çalışmalarında 2 kişi çığ altından sağ olarak çıkarılırken Michael Kreeft (45) isimli BM çalışanın cansız bedenine ulaşıldı.


Erciyes'in yaklaşık 2 bin 700 rakım gösteren bölgesine çıkan ve kayarak vadiye inmek isteyen 3 turist, kendi oluşturdukları çığın altında kaldıkları bildirildi. Çığın altında kalan turistlerden birinin ihbarı üzerine bölgeye arama-kurtarma ekipleri sevk edildi. 


Çığ altında kalan turistlerin Birleşmiş Milletler'de (BM) görevli Michael Greeft, Lukas Bıedermann ve Harres Yakubı oldukları belirlenirken Bıedermann ve Yakubı kurtarma ekipleri tarafından çığın altında sağ olarak çıkarıldı. 45 yaşındaki Michael Kreeft'in ise cansız bedenine ulaşıldı.


Edinilen bilgilere göre Michael Kreeft'ın Birleşmiş Milletler'de Koordinasyon Üyesi olarak görev aldığı ve aynı komisyonda olan iki arkadaşıyla Gaziantep'te görevlendirildiği belirlendi. 3 günlük kayak tatili yapmak için Erciyes'e geldikleri öğrenilen BM çalışanlarının şehir merkezinde bir otelde kaldıkları öğrenildi.
 

erciyes çığ düşmesi BM çalışanı 1 ölü