Erdoğan'dan 700 bin kamu işçisine müjde: Yüzde 2,5 ek zam geliyor!

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı bir canlı yayında kamu işçilerinin merakla beklediği müjdeli bir haberi paylaştı. Erdoğan, kamu işçilerinin toplu sözleşmede aldıkları zam üzerine ortaya çıkan enflasyon farkının ekleneceğini ve bu farkında yüzde 2,5 olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Memur ve emekliler için yapılan artış oranları sonrası işçilerinde ek zam taleplerini değerlendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir canlı yayında yapılan değerlendirme sonuçlarını açıkladı. Ekonomide önemli bir değişim gerçekleştirdiklerimi ve herkesin yaşadıkları sıkıntıları bertaraf etmek adına kapsamlı sosyal politika ortaya çıkardıklarını söyleyen Erdoğan, kamu işçileri için müjde niteliğinde bir haber paylaştı.

KAMU İŞÇİLERİNE YÜZDE 2,5 EK ZAM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu işçileri için verilmesi planlanan ek zam ile ilgili yaptığı konuşmasında, kamu işçilerinin toplu sözleşmelerinde kendilerine verilen zammın üzerine ortaya çıkan enflasyon farkının ekleneceğini söyledi. Bu zamma ek olarak memur sözleşmelerinde yapıldığı gibi yüzde 2,5'lik bir artış daha ilave edeceklerini belirten Erdoğan, böylelikle işçilerin ücretlerinde ortalama yüzde 28'i bulan bir artış sağlanmış olacağını ifade etti.

 

kamu işçisine ek zam yüzde 2 5 ek zam cumhurbaşkanı erdoğan ek zam