Erdoğan deprem bölgesi hakkında söz verdi! İşte o söz

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , 20 Şubat'ta, hükümetin bölgenin ortak mirasını korumak için mümkün olan her şeyi yapacağını söyleyerek, yıkıcı depremlerin vurduğu illeri yeniden canlandırma sözü verdi.

Reklam
Reklam

Erdoğan, " Deprem bölgesinde yaşayan tüm vatandaşlarımız, eviyle, iş yeriyle, sanayisiyle, tarımıyla, tarihi ve kültürel değerleriyle tüm kentlerimizi en ufak bir gerilemeye, en ufak bir ihmale mahal vermeden ayağa kaldıracağımızdan emin olabilirler." ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Hatay Koordinasyon Merkezi .

Sadece bizim değil, tüm insanlığın ortak mirasına sahip bu coğrafyaya devlet ve millet olarak sahip çıkacağız” dedi.

Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli eşliğinde depremin vurduğu Hatay ve Kahramanmaraş'ı ziyaret etti.

Erdoğan, Hatay'da Süryani Ortodoks Kilisesi Patriği Mor Ignatius Aphrem II, Süryani Ortodoks Kilisesi Patrik Vekili Yusuf Çetin, Başepiskopos Patrik Sekreteri Joseph Bali, Muhterem Haitham Bahhu ve Muhterem Ghassan Al Chami ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Şubat'ta meydana gelen iki depremin ardından tüm bakanlıklar, kurumlar, belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarının seferber edildiğini söyledi.

“Bölgeye ulaşmak, arama kurtarma çalışmalarını başlatmak, yardım çalışmalarını organize etmek için devletimizin ve milletimizin tüm imkanlarını seferber ettik. Bu işlerde doğrudan sorumlu olanlar dışında 81 ilimizden arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları ile yardım ve güvenlik çalışmalarında görev alabilecek tüm memur ve sivil toplum kuruluşlarını gönderdik. deprem bölgesine" dedi.

Erdoğan, deprem anından bu yana yürütülen çalışmalarda 35 bini aşkın arama kurtarma personeli olmak üzere 271 bin destek, yardım ve güvenlik personelinin görev aldığını, Türkiye'nin çeşitli illerinden 12 binin üzerinde iş makinesinin kullanıldığının altını çizdi. enkaz kaldırma işlerinde ve altyapı faaliyetlerinde.

Kurtarma, yardım ve tahliye çalışmalarına 77 uçak, 120 helikopter, 38 gemi ve 45 insansız hava aracının katıldığını vurgulayan Erdoğan, Kızılay başta olmak üzere Türkiye genelinde yüzlerce sivil toplum kuruluşunun depremzedelerin yanında olduğunu söyledi.

Aynı gün Kahramanmaraş'ta gazetecilere açıklamalarda bulunan Erdoğan, halihazırda 10 bin konteyner evin dikildiğini, depremden etkilenen bölgelere ihtiyaç duyulması halinde 200 bin kadar konteyner kurulabileceğini söyledi.

“Kalıcı konutlarla ilgili somut adımlar atmak üzereyiz. Mart ayında Kahramanmaraş'ta 45 bin 67 konutun temelini atarak inşaatına başlayacağız. 11 ilde 200 bin konut için ilk adımı mart ayında atacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı, hükümetin bu sayıyı tüm deprem bölgesinde önümüzdeki aylarda gerekli düzeye çıkaracağını kaydetti. Daha önceki depremlerde olduğu gibi bu ihya ve imar çalışmalarını da bir yıl içerisinde gerçekleştireceğimize inanıyorum” dedi.

MHP lideri Bahçeli ise, depremin yaralarının bir an önce sarılması için hükümetin yürüttüğü çalışmalara dikkat çekerek, cumhurbaşkanı ile tam dayanışma içinde olduğunu dile getirdi.