Erdoğan duyurdu! Elektrik fatularına KDV indirimi

TAKİP ET

Bugün toplanan kabine toplansıtı sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan elektrik faturalarına KDV indirimi yapılacağını duyurdu. İşte detaylar..

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Rusya - Ukrayna savaşı ve yüksek elektrik fatuları sebebiyle kabinesini topladı. Yaklaşık 3 saat süren kabine toplantısı sonra kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı alınan kararları açıkladı.
Montrö'yü kullanma kararındayız
Son günlerde yaşanan Rusya Ukrayna savaşı ile ilgil olarak konuşan Erdoğan, "Montrö Sözleşmesi'nin boğazlardaki gemi trafiği konusunda ülkemize verdiği yetkiyi, krizin tırmanmasının önüne geçecek şekilde kullanma kararındayız." dedi.  

Elektrik fatularına KDV indirimi

Kabinenin bir diğer görüştüğü konu ise Ocak ve Şubat aylarında gelen yüksek elektrik faturaları konusu oldu. Elektrik faturalarına getirilen yeni düzenlemeyi açıklayan Erdoğan, "Meskenler ile tarımsal sulamada kullanılan elektriğin KDV'si yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülmüştür. Tüketimine göre faturalarda net yüzde 8 ile yüzde 14 oranında bir indirim sağlanmış olmaktadır." dedi.  

210 sınırı 240 kilovatsaate çıkarıldı

Erdoğan aylık 210 KW olan düşük tarife sınırının ise aylık 240 kilovatsaate çıkarıldığını söyledi.  

Ticarethane statüsüne yüzde 25 indirim

Öte yandan Erdoğan, ticarethane statüsündeki elektrik abonelerinin aylık 900 kilovatsaate kadar tüketimi olan ilk dilimine yüzde 25 indirim uygulanacağını duyurdu.

elektrik faturaları elektrik kdv indirimi