Erdoğan, kadına yönelik taciz ve şiddet karşısında atılacak adımları açıkladı!

TAKİP ET

Kadına yönelik taciz ve şiddete yönelik hazırlanan düzenlemeler 'Yeni Yargı Paket' kapsamında TBMM'nin gündemine sunulacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, kadına yönelik şiddete yönelik yapılacak yeni düzenlemelerle ilgili atılacak adımları açıkladı.

Reklam
Reklam

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü ile ilgili bir videolu mesaj yayınlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mesajında kadına yönelik taciz ve şiddete yönelik hazırlanan yeni düzenlemelerden bahsetti. Bu düzenlemelerle birlikte kadına yönelik her türlü şiddet ip eylemlerinin cezaları ağırlaştırılacağını söyleyen Erdoğan, bu olayların giderek artmasından ardından sert tedbirlerin alınmasının kararlaştırıldığını açıkladı.

KADINA ŞİDDETTE CEZALARIN AĞIRLAŞTIRILACAK!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, videolu mesajında 'İnsan Hakları Tazminat Komisyonu'nun hareket kabiliyetlerini TBMM'nin gündemine getirilecek olan 'Yeni Yargı Paketi' ile kadınlara yönelik taciz ve takip eylemleriyle ilgili cezaları ağırlaştırma kararı aldıklarını söyleyerek, kadınlara kamusal alanlarda var olma hakkı tanımayan bazı ayrımcı düzenlemelerin Batılı ülkelerde hiçbir tepki almadan rahatlıkla hayata geçebildiklerini aktardı.

Türkiye sınırları dışında bu kararlar uygulanırken ülke içinde de tüm kadınların ve çocukların, özellikle engelli vatandaşları özgürlüklerini genişletmeye gayret ettiklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında 'Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin açıklanmasında bugüne kadar toplam 5 yargı paketini hayata geçirdiklerini ve yakında da bu reform zincirine ekleyecekleri yeni düzenleme içeren paketle kadınlara yönelik taciz ve takip eylemlerinin cezalarının bundan sonra ağırlaştıracaklarını ifade etti.

 

cumhurbaşkanı erdoğan kadına yönelik şiddet yeni yargı paketi kadına şiddet cezaları