Erdoğan ve Zelenski Liviv'de bir araya geldi! Dünya bu görüşmeye kilitlendi

TAKİP ET

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesinden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ilk kez yüz yüze bir araya geldi. Görüşmenin Lviv'de bulunan Potoçki Sarayı'nda gerçekleştiği öğrenildi.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ukrayna Devlet Başkanı zelenskiy in daveti üzerine Ukrayna'ya resmi ziyaret gerçekleştiriyor. Sabah saatlerinde Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan hareket eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağı Polonya'nın Rzeszow Uluslararası Havalimanı'na iniş yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Polonya'da Varşova Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat karşıladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ZELENSKY GÖRÜŞMESİ BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky, Lviv'deki Potoçki Sarayı'nda bir araya geldi. Görüşmesi sıralarda devam ederken görüşmenin ardından açıklama yapılıp yapılmayacağı konusunda henüz bir bilgi verilmedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN HEYETİNDE KİMLER VAR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan beraberinde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar girdi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, tarım ve orman Bakanı Vahit Kirişçi, Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim kalın, AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, iletişim başkanı Fahrettin Altun, savunma sanayi Başkanı İsmail Demir ve MİT Başkanı Hakan Fidan ile birlikte Ukrayna'ya gitti.

RESMİ ZİYARET GERÇEKLEŞTİRİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Polonya'ya daha havalimanına indikten sonra karayolu ile Ukrayna'nın Lviv kendine geçti. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile ikili görüşme gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hemen ardından Zelenski ve Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in katılımıyla 3'lü görüşme yapacak.