Erkan Porçay kimdir? Porçay Ezhel parodisi nedir? Porçay neden hapis cezası aldı?

TAKİP ET

YouTube kanalında yayınladığı parodi videosuyla gündeme gelen YouTuber Erkan Porçay, mahkeme tarafından hakkında çıkan kararın onandığını ve teslim olacağını duyurdu. Porçay'ın bu duyurusunun ardından Erkan Porçay olayı ve Porçay Ezhel parodisi araştırılmaya başlandı. Porçay'ın neden hapis cezası aldığını merak edenler olayın detaylarını yoğun bir şekilde araştırıyor.

Reklam
Reklam

YouTube kanalında yayınladığı parodi videosuyla gündeme gelen YouTuber Erkan Porçay, mahkeme tarafından hakkında çıkan kararın onandığını ve teslim olacağını duyurdu. Porçay’ın bu duyurusunun ardından Erkan Porçay olayı ve Porçay Ezhel parodisi araştırılmaya başlandı. Porçay’ın neden hapis cezası aldığını merak edenler olayın detaylarını yoğun bir şekilde araştırıyor. YouTube’da yayınladığı parodi videosuyla gündeme gelen Porçay, mahkemenin hakkındaki kararı onadığını ve teslim olacağını açıkladı. YouTuber Erkan Porçay’ın bu açıklamasının ardından olayın detayları merak edildi. Peki, Erkan Porçay olayı nedir? Porçay Ezhel parodisi nedir? Erkan Porçay kimdir, kaç yaşında? Porçay neden hapis cezası aldı? İşte detaylar…

Ezhel Parodisi

2021 yılının Şubat ayında Rapçi Ezhel’in bir şarkısına çektiği parodi klibinde insanları uyuşturucu kullanımına özendirmek gerekçesiyle mahkemeye sevk edilen Erkan Porçay’ın davası, İstanbul 18. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Söz konusu davada Erkan Porçay’ın YouTube için çektiği ‘Ot İçiyorum’ başlıklı parodi videosu sebebiyle 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi. Mahkeme, Porçay kullanıcı adıyla paylaşım yapan Erkan Porçay’ın ‘Uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımını özendirmek’ gerekçesiyle 4 yıl 2 ay hapsine hükmetti. İstinaf mahkemesinin verilen cezayı onadığı bilgisine ulaşıldı.

Erkan Porçay Kimdir?

4 Kasım 1996 yılında dünyaya gelen Erkan Porçay, parodi müzikler yapan YouTuber olarak tanınmaktadır. Ezhel parodisi sebebiyle hakkında verilen hapis cezasıyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Porçay, ‘İstinaf mahkemesinden cevap geldi. Maalesef cezayı onamışlar. Keşke öncesinde en azından kendimi ifade etmem için duruşma açsalardı. Ama maalesef durum bu. Yarın erkenden Çağlayan Adliyesi’ne gidip teslim olacağım. Süreçteki tüm destekleriniz için hepinize çok teşekkür ederim’ ifadelerini kullandı.