Erken emeklilik haberi geldi! SGK müjdeyi duyurdu...

TAKİP ET

Emekli olmak isteyenleri ilgilendiren haber geldi. SGK'dan erken emeklilik müjdesi gelmesi üzerine EYT düzenlemeleri başlatıldı. EYT'li işçi, memur, ev kadını herkes emekli olabilecek. EYT düzenlenmesi, kıdem tazminatı ile ilgili detaylar haberimizde yer almaktadır

Reklam
Reklam

EYT son dakika haberlerini yayınladı. EYT çıktı mı? Emeklilikte yaşa takılanların merakları artması üzerine araştırmalara başladı. EYT çıkacak mı, şartları nelerdir? Erken emeklilik hakkında merak edilenler...

EYT nedir, çıkar mı ve şartlar nelerdir? 

EYT ile ilgili açıklama AKP'li Akbaşoğlu'ndan geldi. Geçtiğimiz hafta ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Bunun üzerine vatandaşlar sorularını sormaya devam etti. 

EYT için çalışma başlatıldı! 

Yaklaşık 5 milyon kişiyi ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar için çalışma başlatıldı. AKP teklifi bu yıl Meclis Genel Kurulu'na getirmeyi planlıyor. EYT teklifi için bazı formüller üzerinde çalışılıyor. Öncelikle kapsam ve şartlar belirlenecek.

EYT şartları

Emekli olmak isteyen vatandaşlarda bazı şartlar aranacaktır. aş sınırı ve sigortalılık sürelerine bakılacak. 50 yaşın altında olmama ve 1999 öncesi Bağ-Kur ya da SSK sicil kaydı bulunma şartı aranacak. Kanun çıktığında prim ve gün sayısını dolduranlara emeklilik hakkı gelebilecek.Belli bir yaşın üstünde olanlara emeklilik verilmesi gibi bir formül de konuşulmaktadır. 

EYT hesaplama nasıl yapılır? 

1999 yılında emeklilik yaşını yükselten 4447 sayılı kanun ile ortaya çıkmıştır. 8 Eylül 1999 tarihine kadar emeklilik şartı, kadınlar için 20, erkekler için ise 25 yıl sigortalılık şartı ile birlikte 5000 prim günüydü. 8 Eylül 1999 tarihinde çıkartılan kanun ile emekli olabilmek için yaş şartı getirildi. 

Erken emeklilik şartları EYT çıktı mı EYT ne demek SGK erken emeklilik