Erken emeklilik için yaş şartı yok! 16 yıl çalışıp, 3800 prim gün ile emeklilik imkanı! 2002 ve sonrası işe girenler...

TAKİP ET

Emeklilikte yaşa takılanların en çok istediği şey erken yaşta emekli olmak. Yıllardır çalıştıkları gün ve ödedikleri primin karşılığını almak için herkes bekliyor. Bunun büyük bir sorun haline geldiğini göre hükümet kanadı da yasa hazırlayarak vatandaşları mutlu etmeye çalışıyor. Bu çalışmalar neticesinde yeni bir karar çıktı. Artık herkese erken emeklilik fırsatı verilecek. Detayları öğrenmek için haberin devamını okuyunuz. 

Reklam
Reklam

Erken emeklilik için yaş şartı yok! 16 yıl çalışıp, 3800 prim gün ile emeklilik imkanı! 2002 ve sonrası işe girenler... Erken emeklilik haberi en çok engelleri ilgilendiriyor. Birçok kişi engelli vatandaşların sigortalı gününün kaç olması gerektiğini bilmiyor. Konuyla ilgili birçok yanlış bilgi dolaşırken son bilgileri SGK açıkladı. Açıklamaya göre engelli vatandaşlar erken emekli olmak hakkına sahip olacak. Bunun için asıl önemli nokta engellilik oranı. Emekli olma koşuluyla engellilik oranı paralellik gösteriyor. Bu konuda ne kadar maaş alınacağı yapılan başvurularda belirlenecektir.

VE NETLEŞTİ! Bu yıllarda işe girenler! Yasa çıkmadan EYT'li olma ve erken emeklilik şansınız var!


SGK peşi sıra açıkladı 4a 4b 4c sigortalılar dikkat! 10 yıl sigorta 1800 prim günü dolanlar o kişiler erken emekli olacak şartlar belirlendi


Sevinç gözyaşları döküldü! 44, 46, 58, 50, 54 ve 52 yaşında emeklilik müjdesi! SGK SSK BAĞKUR 4A, 4B, 4C'den erken emekli olun!


Erken emeklilik şartları yenilendi! Her sigortalı erken emekli olabilecek mi?


Erken emeklilik şartları nelerdir? Erken emeklilik bekleyenler için önemli gelişme


Erken emeklilik için hizmet tespiti nedir? Hizmet tespiti davası nasıl açılır?


Milyonlarca çalışana müjdeli haber geldi! Çalışanlar 7 yıl erken emekli olabilir!




 

Emeklilik İçin Yaş Şartı Aranmıyor!


Erken emekli olmak isteyen vatandaşlar bununla ilgili tüm haberleri heyecanla beklemekte. Bu tarihe kadar net bir açıklama gelmemişti ve engellilerin ne zaman emekliye ayrılacağı soru işaretiydi. Alınan yeni kararda ise iki kriter göz önünde bulundurulacak. Bunlardan bir tanesi sigortalılık süresi, diğeri de ödenen prim. Vatandaş bu şartları taşıdığı takdirde erken emekli olma hakkını elde edecek. Bu hakkı elde edenler belli bir yaşı ve prim miktarını beklemeden emekli olabilecek.


 
Engelli vatandaşların bu haktan yararlanabilmesi için aranan bir şart var. O da engellilik oranı. Kişi sağlık raporuyla engelli olduğunu ispatlamalı ve kaç derece engelli olduğunu SGK'ya bildirmelidir. Bu belgeler sağlandığı takdirde işe başlama tarihi dikkate alınarak işlem yapılacaktır. 2002'den önce işe giren vatandaşları olumlu gelişmeler bekliyor. 


 

Engelli Vatandaşlara Emekli Olma Fırsatı


Engellilik oranı %40 ve üzeri olan vatandaşların erken emekli olma imkanları var.  Hastaneden bunu doğrulayan bir belge getirdikleri müddetçe emeklilik için çok beklemelerine gerek kalmayacak. 2002'den önce işe başlayan vatandaşlar 17 yıldan daha kısa bir zaman sonra emekli olabilecekler. %80 ve üzeri engelliliğe sahip kişiler ise 15 yıl sonra emekliye ayrılabilecekler.