Erken emeklilik şartları nelerdir? Erken emeklilik bekleyenler için önemli gelişme

TAKİP ET

Gerekli sigorta primi ve günleri tamamlayan ve erken emeklilik bekleyenler için önemli bir gelişme yaşandı. Buna göre erken emekli olma şartları belli oldu. Peki Erken emeklilik şartları nelerdir? Cevabı haberimizde...

Reklam
Reklam

Türkiye’de çalışma hayatlarına devam eden ve bir gün emekli olmanın hayalini kuran kişiler emeklilik konusundaki düzenlemeleri ve atılan adımları büyük bir dikkatle takip ediyor. Yoğun bir iş hayatı geçirmeleri sebebiyle erken yaşta emekli olmak isteyenlerin sayısı da her geçen gün artmaya devam ediyor. Erken emeklilik bekleyenler için ise önemli bir gelişme yaşandı. Buna göre erken emekli olmak isteyen kişilerin karşılamaları gereken şartlar belli oldu. Peki erken emeklilik şartları nelerdir?
Erken Emeklilik Şartları Nelerdir?
Türkiye’de sigortalı olarak çalışan milyonlarca insan mümkün olduğu kadar erkene almak istiyor. Erken emekli olmak isteyenlerin belirli bazı şartları karşılamaları gerekiyor. Bunlardan ilki kişinin belirli bir yaşa gelmiş olmasıdır. Bir diğer şart ise emekli olmak adına gerekli olan sigorta primlerinin ve günlerinin tamamlanmış olmasıdır. 9 Eylül 1999 tarihinden daha öncesinde sigorta girişini gerçekleştiren, 3600 prim gününü tamamlayan ve 15 yıllık hizmet süresini tamamlayan vatandaşlar  emekli olma hakkında sahip oluyor. Fakat bazı yöntemler 3600 günden daha kısa bir sürede emekli olmayı mümkün kılıyor.
4A, 4B ve 4C kollarından herhangi birisinde sigorta kaydı olan vatandaşlar 9 Eylül 1999 tarihinden daha önce sigorta girişini yaparlarsa 3600 günden daha erken emekli olabiliyor. Erkeklerde bu zaman 55 yaşa denk gelirken kadınlarda ise 54 yaş olarak belirlendi.

erken emeklilik emekli sigorta prim